Mueslibar med protein

Ny kategori….Dessert!

Ja – du læste rigtigt – der stod dessert! Bare fordi man spiser med fokus på kalorieindhold og hvad der er optimalt for kroppen, behøver det ikke betyde, at man skal snydes. Faktisk slet ikke – du kan også sagtens spise chokolade og andet lækkert, men i mere moderate mængder. I dag lavede jeg denne cheese cake med bær, kvark og en bund af kiks. Jeg synes selv den smagte rigtigt godt på den lette måde og fik selskab af to i voksealderen, som heller ikke brokkede sig.

Til toppen har jeg brugt 200g frosne hindbær og brombær kogt op med 2 tsk rørsukker og vand så det dækker – tilsat et par breve husblas/gelatine (tjek pakken for fremgangsmåde). I en skål røres 400g kvark/fromage frais med 2 spsk florsukker, vanillekorn plus saften og skallen af en halv citron. Bunden er  lavet af 150g fuldkorns Digestive, som er smuldret til rasp. Start med at lægge kiksekrummerne nederst, smør kvarken ovenpå og slut af med baerrrene – Stilles på køl i mindst to timer derefter.

Et pænt stykke kage på 100g lander på kun 144 kalorier og en fordeling mellem 24% fedt, 20% protein og 56% kulhydrat – det kunne ikke være bedre!

Follow

21 kommentarer

  • fie

    Den ser helt fantastisk lækker ud – men jeg kan ikke forstå, hvor de 24 procent fedt kommer fra? Er det Digestive, der tæller så meget i regnskabet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Fie Det er nemlig Digestives der traekker op i det regnskab – lavede lige en beregning paa en ¨almindelig¨ cheese cake og der var 61% fedt i den tilfaeldige opskrift og over dobbelt saa mange kalorier pr 100g.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Denmå jeg altså prøve!!! Jeg elsker jo cheesecake, men det ville jo ikke gøre noget at skære lidt i kalorieregnskabet :-)Mange hilsnerBirthe

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeps! Er helt enig at desserter hører med til en vel afbalanceret kostplan 😉 så jeg glæder mig over den nye kategori!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karianne

    Den så herlig ut! Jeg er en norsk leser og lurer veldig på hva kvark er? Om vi har det samme i Norge, skal denne kaken jammen prøves ut 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lise :)Dejligt at se, at der også er plads til lidt til den søde tand :)Den ser godt nok lækker ud din cheesecake – den må jeg helt sikkert prøve at lave en dag :)De bedste hilsner fraAnitaLiv og Mad

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Samme her – er en sucker for oste-kagen, så det er et kanont alternativ./Lindawww.bruunbybruun.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det glaeder mig, at I er venligt stemte for den nye kategori ;O)Karianne _ Jeg har forhoert mig hos mine ¨helse venner¨ i det norske som siger at det ikke hedder kvark – men at mager KESAM er ret identisk, med hoejt proteinindhold og lavt fedtindhold.Mager kesam inneholder per 100g;Kalorier Kcal 74 KcalProtein 12 gramKarbohydrater 4,3 gramFett 1 gramVitamin B2 0,2 mgKalsium 90 mg

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du har helt bestemt fået dig en ny læser Lise. Og som jeg allerede har skrevet inde på tnb så er dette billede lige øjet. Fortsæt med det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte F

    Det ser lækkert ud. Cheesecake er jo normalt med en kiksebund der er blandet op med noget smeltet smør. Kan bunden godt holde sig fast når den kun er lavet af kiks?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • 1000 Tak Camilla – dejligt at hoere!@ Lotte F – det bliver selvfoelgelig ikke helt saa fast som med smoer – men hvis man lader den staa i koeleskab evt natten ove,r saa haenger det fint sammen synes jeg.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte F

    Tak for svar! Uha, ja den må jeg hellere prøve at lave en dag for der findes ikke noget bedre end cheesecake!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte F

    Il du forresten lave bunden først og lade den stå i køleskab natten over, uden fyldet? Eller skal fyldet med i køleskabet natten over?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte – jeg lavede det hele paa een gang – men hvis kvarken ikke er saa tyk i konsistensen kan du evt putte lidt gelatine/husblas i den ogsaa og lade den stoerkne for du putter frugten paa.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej da ¨stoerkne¨ er da vist ikke det rette ord – men mere fast i konsistensen

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Hvor er osten :O?? Kagen ser ellers fantastisk ud 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha Anonym – jamen kvark hedder jo fromage frais, saa det er en ost ;O)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Den ser hammer lækker ud :)Det er lidt svært at vurdere, hvor stort et stykke er 100 gram?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak skal du have – det smager ogsaa godt! Du maa have koekkenvaegten frem – det er jo meget individuelt hvor store stykker folk spiser – men jeg fik et fint stykke der laa omkring 70-80g

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    hej Lise , den Cheese cake lyder lækker , jeg har prøvet at lave bund af 30 gr let mayo og 30 gr. evt. grahamsmel tilsat lidt Vanilla, det er kun til en person !! eller x man med 4 til en hel kage/tærte, kan du regne ud hvor meget fedt fordelingen vil være i den ??? knus fra moster sys

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej PR-Sys ;O) Var den god? Skulle den saa bages? Jeg har ikke proevet den version – jeg synes der er ret mange kalorier i selv om det hedder ¨let mayonnaise¨, saa jeg bruger det mest til at give lidt smag til dressinger, dips eller kartoffelsalat, hvor hovedingrediensen er 2% graesk yoghurt, fromage frais/kvark. Hurtig beregning giver 845 kalorier i en bund af 120g let mayo og 120g grahamsmel – til sammenligning er der 539 kalorier i 120g fuldkorns digestives. Knus fra Lise

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mueslibar med protein