Ny kategori….Dessert!

Ja – du læste rigtigt – der stod dessert! Bare fordi man spiser med fokus på kalorieindhold og hvad der er optimalt for kroppen, behøver det ikke betyde, at man skal snydes. Faktisk slet ikke – du kan også sagtens spise chokolade og andet lækkert, men i mere moderate mængder. I dag lavede jeg denne cheese cake med bær, kvark og en bund af kiks. Jeg synes selv den smagte rigtigt godt på den lette måde og fik selskab af to i voksealderen, som heller ikke brokkede sig.
Til toppen har jeg brugt 200g frosne hindbær og brombær kogt op med 2 tsk rørsukker og vand så det dækker – tilsat et par breve husblas/gelatine (tjek pakken for fremgangsmåde). I en skål røres 400g kvark/fromage frais med 2 spsk florsukker, vanillekorn plus saften og skallen af en halv citron. Bunden er lavet af 150g fuldkorns Digestive, som er smuldret til rasp. Start med at lægge kiksekrummerne nederst, smør kvarken ovenpå og slut af med baerrrene – Stilles på køl i mindst to timer derefter.
Et pænt stykke kage på 100g lander på kun 144 kalorier og en fordeling mellem 24% fedt, 20% protein og 56% kulhydrat – det kunne ikke være bedre!
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
Den ser helt fantastisk lækker ud – men jeg kan ikke forstå, hvor de 24 procent fedt kommer fra? Er det Digestive, der tæller så meget i regnskabet?