Salat af squash og masser af krydderurter

Bananmuffins med kokos og chokolade

Bananmuffins

Det er naesten for godt til at være sandt – De her bananmuffins med kokos og chokolade smager lækkert og er ikke belastende for kaloriebudgettet. Jeg fik inspiration fra denne opskrift på bananbrød, som jeg så har ændret lidt på – klik på ¨metric¨ for at ændre de amerikanske måleenheder eller brug dette link til omregning af måleenheder

Opskrift Bananmuffins

Du skal bruge 400g modne mosede bananer, 2 æg, 115g fromage frais/kvark, 60g mørkt sukker, 250g fuldkornsmel, 30g hakket mørk chokolade, 30g kokosmel, 1 tsk natron, lidt vanillepulver og 1 lille tsk salt – Bland de mosede bananer med æg og kvark tilsaet sukkeret og pisk grundigt – tilsæt gradvist de øvrige ingredienser. Fordeles i små forme og bages i ovnen ved 180°c i ca 20 min. Har du ingen forme kan dejen også puttes i en smurt/beklædt kageform – så skal den bare have lidt længere i ovnen.

Jeg lagde ca 50g i hver muffinform og hvilket betyder, at de indeholder lige knap 100 kalorier pr stk og med en fordeling på 20% fedt, 11% protein og 69% kulhydrat – Her gælder det også, at de skal helst køle helt af inden de spises, hvis de er lavet i papirforme ellers hænger halvdelen fast i papiret.


35 kommentarer

 • Så lækre de ser ud…også lige her en søndag eftermiddag hvor man sidder og er lidt småsulten:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Mmh, dem vil jeg glæde mig til at smage 🙂 når du skriver mørkt sukker er det så brun farin eller rørsukker, eller en hel tredje slags? Og hvilken form for groft mel har du brugt? Jeg har Fuldkorns og grahamsmel derhjemme, kan det bruges? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MUMS – dem skal jeg KLART prøve at bage!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Marianne – de er nemlig gode eller retere VAR gode – nogen har spist dem alle sammen!Hej Camilla – Jeg skriver moerkt sukker fordi det har lidt mere smag – men du kan sagtens bruge almindeligt sukker. Jeg brugte fuldkornsmel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh, de skal helt klart prøves. Kokosmel giver virkelig også noget godt til den slags 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Hej Lise. Jeg har fulgt med på din blog i noget tid nu, og er blevet meget inspireret af dig. Du fortjener stor ros, og med inspiration fra din blog er jeg selv begyndt at 'logge' min mad og har pr. dd. tabt 10kg. Hvor ser disse muffins lækre ud – Hvor mange blev der ud fra de mængder du har angivet?Mvh. N

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De er hermed inviteret med til min fødselsdag denne uge 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smoelfine: Kokosmel giver nemlig en fin smagAnonym N – Det er simpelthen den bedste ros jeg til dato har faaet – hvor er jeg glad for at hoere det! Godt gaaet! Af portionen blev der 20 muffins med 50g dej i hver form.Anne – Jeg vil ogsaa med!! ;O)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums lise. Dem vil jeg fluks lave.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  De er simpelthen de lækreste muffins. Jeg havde dog ikke noget sukker i huset – andet end puddersukker. Så det blev til 20 g puddersukker.. Og de smager fantastisk! Sødmen fra bananer gør, at jeg næsten tror, at man helt kan udelade sukker. Jeg bagte dem med fuldkornsspelt – Mmm.. siger jeg bare :)Tak for en skøn og inspirerende blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja – Yeah godt at hoere – jeg synes det er lidt vildt at der i originalopskriften var naesten dobbelt sa meget sukker.Camilla – haaber de blev gode!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Forholdsvis sunde og kaloriefattige muffins.. Mit liv er nu komplet. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh optur! Den bananmuffin-opskrift jeg normalt bruger indholder nemlig ALT ALT for meget smør. Jeg printer den her opskrift med det samme… TAK for inspiration!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lige fundet din blog, og blev straks fast læser. Glæder mig til at browse den mere igenne, men hvor ser det bare lækkert ud! Disse her banan muffins må jeg klart prøve næste gang, jeg skal bage :)/Gitte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Julie – Nemlig! og så smager de også godt – lille detalje ;O)Marian – jeg synes sagtens der kan skæres helt ned på fedtstoffet i denne opskrift uden det går ud over smagen og så kan de spises med god samvittighed.Velkommen til Gitte – og tak skal du have – de kan i hvertfald anbefales – rigtig fin blog du har!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • 200 kcal pr. 100 g er jo nærmest ingenting!Den her opskrift skal helt klart afprøves! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  hej de ser godt nok lækre ud! kan kokosmelen ikke erstattes med noget andet? jeg kan nemlig ikke tåle det desværre 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anonym – du kan sagten udelade kokosmel og evt tilsætte 40g mandelmel i stedet – eller 30g hakkede valnødder hvis du kan tåle det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Det smager super godt…men jeg kan ikke rigtig få det til at have som paa billedet og jeg puttede endda bagepulver i anden gang jeg lavede dem. Hvad for noget mel bruger I?

  Og så har jeg endnu et spørgsmål, med fare for at lyde “ikke-så-klog”, men hvad er mørkt sukker? Jeg brugte farin, men det plejer der jo ikke så tit at være i kager, så måske er det helt forkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • detskalsmageafnoget

  Hej Dorthe – Jeg bruger fuldkornshvedemel – prøv evt at piske æggene først og brug lidt mere bagepulver – tjek desuden at bagepulveret ikke er blevet for gammelt.

  Farin er fint så skal det bare piskes godt sammen med æggene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Virkelig lækre muffins Lise! Jeg har netop smasket en dej sammen ud fra din opskrift, men jeg havde ikke noget mandel eller kokos mel – eller fuldkornsmel, så jeg puttede 30 g tranebær og groft rugmel i i stedet for. Jeg har kun store muffins forme, så jeg lavede dem i portioner af 100 g. Jeg er så spændt på hvordan de smager. Derudover puttede jeg hverken chokolade eller sukker i. Jeg har af erfaringer, at bananer og tranebær er sødt nok i sig selv. Jeg skal nok lige skrive hvordan de smager 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Glæder mig til at høre hvordan det er gået med dit eksperiment Tina 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Mit eksperiment gik forrygende! De blev super gode. Jeg nuppede en efter en god omgang træning i mandags og den mættede godt! Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg bager dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Ja, bestemt og det er takket være dig 🙂
  Jeg har gået og tænkt på hvad du egentlig spiser på en ganske almindelig dag? Har du et eksempel på din kost?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hold nu helt op hvor er de her muffins gode!! og jeg som synes gulerodsmuffins’ene var gode – men de her slår da ALT! fulgte opskriften til punkt og prikke – puttede dog kun 50 g sukker i – og de er blevet fine! og så puttede jeg også lidt bagepulver i, for rigtig at få dem til at vokse 🙂
  Kan det virkelig passe at der kun er 100 kcal i? de er vanedannende gode…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Yeah det er den bedste kommentar i lange tider Julie! 🙂 Og ja det skulle altså passe – og viser fint – at man kan få god smag og søde sager for 1/4 af kalorierne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sophie-amalie

  DE her muffins er SÅ gode. Jeg er tit inspireret af din blog, men de her vender jeg tilbage til igen og igen, har tit serveret for veninder – og de er også fan. Ville bare sige TAK!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Sikke da en dejlig kommentar Sophie-amalie <3 Det glæder mig rigtigt meget!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Kan de fryses ned?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Ja det kan de godt – men de er ikke så lækre som friskbagte

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg var en lille smule skeptisk, men tænkte de skulle prøves – og er du da tosset, de er gode! Jeg kan overhovedet ikke smage forskel på disse og de almindelige banan/chokolade muffins, som jeg plejer at lave! Den eneste forskel er, at de skal tygges lidt mere, da det jo er fuldkorn, men det er jo egentlig kun godt nok :sweat_smile: Jeg puttede en smule mindre sukker i og så lidt ekstra banan :yum: De er virkelig gode og kan varmt anbefale dem! :67:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Hej, kan man bruge grahamsmel i stedet for fuldkornsmel? (-:

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat af squash og masser af krydderurter