Morgenmad med kirsebaer

Havregrynskugler nu med protein

Almindelige havregrynskugler indeholder ofte lidt rigeligt med smør/sukker og ikke nok protein til, at de kan fungere som et optimalt mellemmåltid. Men disse her har fået en make-over og er helt utroligt mættende i lang tid. Jeg har brugt sojaflager for at få proteinindholdet højere op, men jeg synes hverken man kan smage dem eller kvarken, når de først har trukket lidt. Opskriften er identisk med mine mueslibarer med protein, med den lille forskel at her er de rullet i kokosmel. Du kan variere smagen ved at udelade vanillekorn og kanel og i stedet tilsætte kaffe eller mandelessens, citron eller appelsinskal – Du kan også gøre dem lidt mere voksne ved at tilsætte rosiner, der har ligget i rom. De kan også rulles i finthakkede ristede hasselnødder eller mandler – det tror jeg jeg vil prøve næste gang.

I en skål har jeg blandet 70g sojaflager (købes i helsekost), 16 g kakaopulver, 80g finvalsede havregryn, 30g muesli uden sukker, 1 tsk kanel, 30g honning, 120g kvark/fromage frais og lidt vanillekorn. Portionen formes til kugler a 35g, som rulles i 10g kokosmel –  indeholder præcis 100 kalorier pr stk med en fordeling på 31% fedt, 24% protein og 45% kulhydrat.

Hvis du har travlt, fungerer et par stykker eller 3 også fint til morgenmad – skulle jeg hilse at sige!

18 kommentarer

 • Uh, det lyder godt nok spændende. Er en sucker for havregrynskugler (pinligt, I know), så en sund version ville da være skønt. Især hvis de endda kan bruges til morgenmad – lige et par i hånden på vej mod kontoret. Perfekt :-)Og så lige et tip -jeg er for nylig faldet over sojabønner (dem, der er inde i edamamebønner) i min lokale thaibiks. De er på frost og fantastiske at bruge til salater mm. Jeg mener, at de har et ret højt indhold af protein, og så smager de fantastisk. Måske noget, du kunne have lyst til at eksperimentere med (elegant måde at fiske efter inspirerende opskrifter – ikke 😉 )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • fie

  Wow! Dem skal jeg helt sikkert prøve. Hvor længe holder de sig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De ser virkelig gode ud :)Jeg har selv brugt en opskrift sidste jul, der mindede lidt om denne. De mættede også fint, og de var min aften snack når mig og kæresten så julekalender 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MUMS! Jeg skal helt sikkert prøve flere af dine snacks – super, du tænker på at få proteinindholdet op :-)Er det fast eller flydende honning, du bruger? Tænkte, om det kan erstattes med agave sirup?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Ser gode ud. Kan man mon i stedet for sojaflager bruge boghvedeflager???Lika

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Miss Maybe – De er nemlige gode paa vej ud af doeren ;O) Jeg skal have kigget lidt paa de boenner – det er kun fint med inputs! Saa tak for det!Fie – de holder sig i hvertfald 3-4 dage i koleskabetSofie – det lyder hyggeligt med julekalender og havregrynskugler !Lika – det kan du godt, men proteinindholdet falder fra 24% til 16%

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Orv det var en del, men jeg har bare nogle jeg skal have brugt, så fedt at man kan :)Lika

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmm… dem skal jeg prøve!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Hanne – de stabiliserer blodsukkeret, saa trangen til skumfiduser er mindre og gode foer/ efter alt dit loeberi! ;O)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvor mange bliver der af denne opskrift? 🙂 De ser rigtig lækre ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Mette – opskriften her giver ca 10 kugler af 35g

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Mange tak for det. Dem vil jeg meget snart lave! Det er forresten en super inspirerende blog 🙂 Der er så mange sunde, lækre opskrifter. Desuden er det fedt, at du også bor i Schweiz.. Det har bl.a. gjort jeg har fået øje på grøntsagsdippen, de grove pitabrød og sådan. Alt i alt en fantastisk blog, som jeg er glad for at jeg fik øje på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Lise,Jeg prøvede dem igår og de var simpelthen uspiselige :o( Ved ikke om jeg er kræsen eller havde gjort noget forkert, men synes virkelig de smagte grimt… eneste forskel var at jeg brugte fuldkornsrisflager da jeg ikke kunne opdrive soyaflager nogen steder. Men de var meget tørre og slet ikke det mindste søde… måske jeg puttede for lidt honning i? (havde lidt svært ved at vurdere hvor meget 30 gram er)Til gengæld lavede jeg også Fudge Babies og de var fantastiske! Kender du dem?http://chocolatecoveredkatie.com/2009/10/13/make-these-now/PS. Det er altså på ingen måde for at kritisere din opskrift – elsker jo din side!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øv Hanne – du må have gang i køkkenvægten for de spises med stor glæde af de yngste her i huset og de plejer ellers at være mine værste kritikere når det bliver ¨for sundt¨ – jeg har ikke prøvet med risflager så ved heller ikke hvordan det påvirker smagen. Jeg kender ikke fudge babies, men vil da kigge nærmere på bloggen – lige nu har jeg huset fyldt med frugt og mueslibarer fra England, så dem skal jeg nok ¨desværre¨ igennem først ;O)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh så var man lige i helsekost i dag og fik købt en masse lækre ting – inklusiv soyaflager! 😉
  Så tænkte at jeg da måtte prøve dine havregrynskugler. Men men men har selvfølgelig ikke lige kvark eller fromage frais (og er lidt for doven til at skynde mig ned og handle før butikkerne lukker ;D) så mit spørgsmål er om man måske kunne bruge skyr i stedet for? Er det noget med konsistensen? Har også noget soya yogurt man måske kunne bruge, da den er ret tyk i det, lidt ligesom fromage frais..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Jeg tror du kan bruge begge dele – Skyr har dog højere proteininhold end soyayoghurt – så det ville nok være at foretrække. Mht konsistensen – så kan du bare regulere lidt med havregryn til det hænger godt sammen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De lyder rigtig gode! Og rimelig sunde, når man nu skal synde. Jeg lavede også havregrynskugler forleden, dog bare med dadler og en masse andet godt. Men disse skal da prøves 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   De er gode både smagsmæssigt og ernæringsmæssigt – men ikke meget søde

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenmad med kirsebaer