Afgørelsen på FDB-konkurrencen

Hvordan har du det med fennikel?

Det tog mig noget tid at finde ud af, hvad jeg egentlig synes om fennikel – Tricket for mig er enten at spise dem rå i salater gerne skåret ganske tyndt på et mandolinjern, eller også skal de have så lang tilberedningstid, så de bliver helt møre. Disse her er endnu en gang inspireret af Nigel Slater og smager lækkert som tilbehør til lyst kød, fisk eller med pasta, ris eller brød til som en ret i sig selv. 
Skær 2 fennikelknolde i kvarter og lad dem få lidt farve i en sauterpande i 1 spsk olivenolie – tilsæt derefter vand så det halvvejs dækker fenniklerne, plus saften fra 1 citron og lidt salt – læg låg på og lad dem simre i ca 20 min – Tag låget af og skru op for kogepladen til vandet er helt fordampet – tilsæt en lille håndfuld parmesanost og 2 spsk rasp – skru ned for varmen og læg låget på igen et par minutter til osten er smeltet – ryst evt panden lidt så det ikke brænder på. Her serveret med tomat i tern, lidt bredbladet persille og husk også friskkværnet peber.

8 kommentarer

 • Jeg elsker fennikel! Og jeg bruger det i alt, styrfries, supper, salater, alle steder jeg kan slippe af sted med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser lækkert ud :)Jeg er lidt splittet, nogen gange får jeg perioder, hvor jeg elsker fennikel og andre perioder rør jeg det slet ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhm, lækker måde at lave fennikel på. Jeg elsker den grønne knold – er lige ved at tro det er min yndlingsgrøndsag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uuh, jeg kan ikke lide fennikel. Det er den eneste grøntsag jeg ikke kan lide.. Synes den smager lidt af lakrids/anis, hvilket jeg heller ikke kan lide. Det kan gå an hvis jeg får serveret lidt i salater, men kogt kan jeg ikke fordrage den! Men kan godt forestille mig at den går godt sammen med citron og parmesan 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan rigtig godt lide fennikel – især sammen med laks! Gad vide, om ikke også jeg har prøvet at putte det i madbrød eller madmuffins på et tidspunkt… eller også har jeg bare overvejet det mange gange 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsker også fennikel. Uhm…Ultratynde skiver i en god salat. Grillet på grillen eller dampet i hvidvin. Både i strimler eller halve/kvarte. Dejlig lille ret du har kreeret. Helt klart en kombination der skal prøves. Tak for inspiration :-)Mange gode hilsnerMaj

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anine

  Elsker fennikel når den er langtidstilberedt. Min favoritversion, er at stege den i en gryde sammen med olie, løg og hvidløg. Først uden låg (til løgene bliver klare) og dernæst ved svagere varme under låg i 20 min. Det bliver lækkert og sødligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Se det var nemlig det jeg tænkte – altså at der var blandede meninger om den sag. Dejligt med jeres input og ideer til tilberedning.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afgørelsen på FDB-konkurrencen