Morgenmad med mandler, quinoa og appelsin

Kage med hindbær og mandler

Bananmuffin-dejen kan også bruges til at lave denne kage med hindbær og mandler – Du skal bruge 400g modne mosede bananer, 2 æg, 115g fromage frais/kvark, 60g sukker, 250g fuldkornsmel, 1 spsk citronsaft, 1 tsk natron, lidt vanillepulver og revet citronskal  – Bland de mosede bananer med æg og kvark tilsæt sukker og pisk grundigt – tilsæt gradvist de øvrige ingredienser. Smør eller læg bagepapir i en springform – Hæld dejen i formen, læg hindbærrene ovenpå og pres dem lidt ned (jeg brugte frosne bær og det fungerede fint) – Drys med 30g hakkede mandler.

Bages i ovnen ved 180°c i ca 30-40 min – tjek at mandlerne ikke bliver brændte og læg staniol over, hvis de ser lidt for solbraendte ud. Kagen her er lavet med en blanding af frosne brombær og hindbær, men alle i familien syntes, at hindbærrene smagte bedst, så det anbefaler vi hermed. Spises med frisk frugt og græsk yoghurt 2%, hvis det skal være rigtigt godt.

Lille tip – jeg har altid bananer i fryseren – for hvis vi ikke når at spise dem, så skræller jeg dem og skærer dem i 2 cm tykke skiver, som puttes i en frysepose – så kan de nemt tages op og bruges til kager eller i smoothies.

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

2 kommentarer

  • God opskrift, og rigtig god ide det der med at putte bananer i fryseren, for jeg erså træt af at smide smattede bananer ud.Jeg elsker at læse din blog, for der er så mange fine guldkorn.Mvh Charlotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for rosen Charlotte ! Det er smart med bananer i fryseren, men husk at skraelle dem foerst. Jeg proevede foerst med hele bananer, men de blev ulaekre og sorte i skralden af at vaere frossen ned – saa proevede jeg med dem hele uden skrald – men det var ikke saa praktisk i smoothies ;O)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenmad med mandler, quinoa og appelsin