Pandekager med havregryn og hindbær

Mandel/kokosmakroner og mange TAK!

TUSINDE tak til alle jer, der har stemt på min blog i FDB’s madblogger konkurrence – Jeg er helt utroligt glad for al den positive respons jeg har fået. Næste fase er en vurdering af de fem kvalificerede blogs med endeligt svar d.22 juni – så der må ventes lidt endnu.

Ventetiden kan man jo passende bruge på at lave de her mandel/kokosmakroner jeg bagte i sidste uge til børnefødselsdag – Den oprindelige opskrift kom fra Heibergs Børnedessertcirkus  (som er en rigtig lækker og sjov dessertkogebog for børn – men jo bestemt ikke slankemad). I dette tilfælde syntes jeg dog, at sukkerindholdet sagtens kunne reduceres og mandellindholdet kunne sættes op, uden det forringede smagen.

Jeg brugte to aeggehvider piskede med 50g sukker og vanillekorn vendes med 100g kokosmel og 100g malede mandler. Formes som små toppe evt med let fugtede haender – saettes på bagepapir og bages i ovnen i ca 15 min ved 180°c. Hver makron jeg lavede vejede 15g og indeholder 68 kalorier – fordelt mellem 63% fedt, 9%protein og 28% kulhydrat – Portionen giver ca 21 makroner. Makronerne er gode til den søde tand, men giver også en fin mæthedsfornemmelse.

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekager med havregryn og hindbær