Chokolade-bananmuffins med variationer

Safrankylling og lidt om kartofler

Kartoflen lever lidt en overset tilvaerelse erstattet af ris og pasta i mange hjem, måske lige undtagen når de nye kartofler rammer landet. Jeg er ikke selv stor kartoffelspiser og kan godt forstå, at det er nemmere at variere ris og pasta. Men det er faktisk ret synd, for hvis du gerne vil tabe dig indeholder kartofler en del faerre kalorier end både ris og pasta. 100g kogt kartoffel indeholder 85 kalorier imod 137 kalorier for kogt pasta og 127 for 100g ris

Jeg tror tricket er, at man skal prøve at gribe kartoflen lidt anderledes an og se den som en ingrediens i retterne. Prøv f.eks moussaka med auberginer og kartofler, blandede rodfrugter i ovnen, fisk med forkogte kartofler i tynde skiver i ovnen, kartoffelpandekager/rösti, grønsagsfrikadeller af rodfrugter, minestrone/ grønsagssuppe med kartoffelstykker eller kartoffelsalater i mange variationer.

Her har jeg stegt 100g kyllingebryst på panden i 1 tsk olivenolie med safran, sumak, urtesalt og spidskommen serveret med kartoffelsalat af 170g kogte kartofler (det er en del mere end på billedet), 50g peberfrugt, 4 cherrytomater, 2-3 oliven, 10g kapers – spist med 1 tsk olivenolie, citronsaft og 2 tsk ajvar  (puré af peberfrugter og auberginer- fåes i de fleste større supermarkeder). Samlet indeholder dette måltid 394 kalorier fordelt på 29% fedt, 29% protein og 42% kulhydrat.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolade-bananmuffins med variationer