Søde sager med god samvittighed

Er du en af ¨dem¨?

Min ældste søn skulle beskrive en af sine klassekammerater for mig i dag; ¨Ja, han en af ´dem´ der ikke spiser morgenmad¨ forklarede han. Ret interessant at han i en alder af 11 år, kan se en sammenhæng mellem ballademagere og manglende morgenmad. Desuden temmelig trist at nogle børn kunne få bedre koncentration og skolegang bare med et ordentligt morgenmåltid. Sønnike er givetvis lidt påvirket hjemmefra, men jeg ¨underholder¨ ikke ved middagsbordet om morgenmadens betydning – det vil jeg tilgengæld rigtigt gerne gøre her ;O)

Min pointe er, at særligt hvis du holder øje med vægten, så sørg endelig for at få et velbalanceret morgenmåltid. Det er så vigtigt, at du får en god start og en optimal energi til skole, studier, arbejde og overskud til sport. Hvis du ikke er sulten om morgenen, kan det være et tegn på, at du spiser for meget/for sent om aftenen og det giver en skæv fordeling for din energi resten af døgnet.

Hvis din appetit alligevel er begrænset om morgenen, så prøv denne lækre morgenmad bestående af:  35g mueslibar med protein, 6 hasselnødder, 100g graesk yoghurt 0,2%, 80g banan, 100g appelsinsaft – Lander sammenlagt på 303 kalorier og en fordeling på 23% fedt, 23% protein og 54% kulhydrat.

6 kommentarer

 • Morgenmad er helt klart vigtig! Det vigtigste måltid på dagen, mener jeg (puha, sikke en kliché 😉 ). Jeg sørger ihvertfald altid for at få en mættende, fiberrig og ikke mindst lækker morgenmad, så jeg får en god start på dagen.
  Desuden dejligt at høre, at du har “opdraget” en sådan fornuftig dreng! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Haha – det kan godt være det efterhånden lyder som en kliche, men det er ike desto mindre sandt. Lyder som du ikke er en af dem Amelia – og ja opdragelsen er åbenbart lykkedes rimeligt godt på nogle punkter!

   /Lise

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Lise. jeg vil bare lgie sige at jeg elsker din blog!
  Keep up the good work!
  http://agoodiebag.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dette skal afprøves – ser megalækkert ud, ligner jo nesten en dessert! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Smager også som dessert ;O) ikke dårligt til morgenmad

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søde sager med god samvittighed