Din bedste falafel-opskrift?

Fyldte portobellosvampe – Sund nem slankemad

Det er ikke ret tit, jeg kan finde de store portobellosvampe her lokalt – det er en skam, da de er nemme at fylde og farsere. Men jeg mener, de kan fås i Danmark i de fleste større supermarkeder hele året rundt. Som jeg har forstået det, er det samme svampe som almindelige champignons, men de har bare fået lov til at vokse et par dage mere (!!). Svampe er sund mad – indeholder antioxydanter og mineraler. Tilgengæld indeholder de ret få kalorier og mætter godt. De kan erstatte kød i mange retter og give god fylde i både smag og i maven. 

Brug stokkene til dit fyld, som du steger lidt på panden først – Her er udover de hakkede svampestokke brugt løg, hvidløg, udblødte soltørrede tomater, en rest ris, lidt pinjekerner, oregano og revet parmesan. En anelse olivenolie på og så i ovnen i et ildfastfad eller på bagepapir ved 200c i ca 20 minutter (alt efter svampenes størrelse). Hvis du vil have proteinindholdet lidt højere op, kan du tilsætte feta/mozzarella-light, lidt kylling eller kalkun.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Din bedste falafel-opskrift?