Fyldte portobellosvampe - Sund nem slankemad

Havrekagen i efterårshumør

Photobucket

Et ordentligt navn til den, har jeg stadig ikke helt fundet, men havrekagen/Baked Oatmeal er blevet en favoritsnack herhjemme. Den kan varieres på mange måder alt efter årstiden, lige nu er det fint at skifte hindbærrene ud med pærer, æbler eller blommer. Jeg havde nogle bananer i huset, jeg gerne ville bruge, så det blev til to bananer skåret i skiver og dryppet lidt med citronsaft. Mandlerne blev udskiftede med hakkede hasselnødder, som blev drysset på.

Du skal bruge: 300g havregryn, 60g sukker, 1-2 tsk bagepulver, 200g mager kvark, 1 æg, lidt vanillepulver, 1 tsk kardemomme, 2 tsk kanel, 2 bananer,  2,5dl mælk, 30g hakkede hasselnødder og lidt mindre end 1 tsk salt

Bland de tørre ingredienser og tilsæt de våde – Hældes i et ildfast fad – Læg bananerne i skiver på og drys de hakkede nødder over. Bages i ovnen ca 30 minutter ved 180°c. Smager rigtigt lækkert med frugt og yoghurt til morgenmad eller når den er kølet af, kan den skæres som mueslibarer og bruges som snack. 100g indeholder 197 kalorier med en fordeling på 23% fedt, 17% protein og 60% kulhydrat. 

Bonusinfo: Det er er cirka halvt så mange kalorier som i en brownie – Hvad man ikke får i så intens smag, får man tilgengæld i stabilt blodsukker, mæthed og mere energi – Det er dit valg 🙂

10 kommentarer

 • Trine

  Mmm, det ser virkelig lækkert ud! Jeg fandt din inspirerede blog i går og skyndte mig at bage kokos/banan/choko
  muffins. MMM! Har dog skyndt mig at fryse de resterende ned, ellers havde jeg spist dem alle. Jeg har i 5 uger været på 1000-kcals diæt for at kickstarte et vægttab, men jeg gør ligesom dig meget ud af, at sammensætte mine måltider godt. Jeg går i disse dage og overvejer at gå op på 1400 kcal. Jeg har tabt 5,5 kg og mangler det samme(højst)
  Selvom det lyder underligt, er jeg dog bange for at tage på, hvis jeg går op på 1400. Må jeg have lov at spørge, hvor længe du har spist sådan, og hvor hurtigt dit vægttab går? Og hvad gør du, når du ar nået din ønskede vægt? Bliver du så ved med at tælle kcal, og hvor mange vil du i såfald indtage? Puh, det blev en lang smøre, håber du vil svare, men har selvfølgelig forståelse for, hvis det går for tæt på! I hvert fald mange tak for en lækker, flot og inspirerende blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Du må meget gerne spørge Trine – jeg synes kun, det er fint at dele mine erfaringer – og elsker når der kommer feed-back og kommentarer. Jeg startede sidste efterår med at spise på denne måde – tabte i alt 7 kg og arbejder ikke på at tabe mig yderligere, men mest på at få omdannet det sidste til muskelmasse gennem styrketræning og yoga. Jeg har dog lært en masse i processen blandt andet om portionstørrelser, energisammensætning, mæthed og hvad jeg skal spise for at få mere energi. Jeg tæller ikke selv nøjagtige kalorier i øjeblikket (kun til bloggen), men har en ret god fornemmelse for hvad og hvor meget jeg kan spise – Hvor meget DU kan spise og stadig tabe dig afhænger af, hvor aktiv du er, din alder og din nuværende vægt – på madital.dk og madlog.dk kan du med disse faktorer in mente regne dit kaloriebehov ud (for din nuværende vgt og din idealvægt) og denne viden er en stor hjælp til at tabe det sidste eller vedligeholde på sigt. Jeg blev selv ret overrasket over, at jeg med min nuværende vægt (uden motion) kun kan spise lidt over 1600 kalorier uden at tage på – så der skal noget bevægelse til hvis jeg f.eks gerne vil spise lidt mere i week-ender eller drikke mere end eet glas vin ;O)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmh! Det ser virkelig godt ud. Den må jeg også lige prøve at lave. Tak for god inspiration 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det smager også godt Maria – så bare kom i gang ;O)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Uha nu må jeg altså prøve denne… den ser bare så god ud.

  Men kan jeg skifte sukkeret ud med noget andet tror du? Agave sirup måske? Er på no sugar diet og har nu holdt den i 9 uger… faktisk er trangen helt væk og jeg tør faktisk ikke putte bare lidt sukker i noget af skræk for at jeg så går amok ;o) Jeg kender mig selv desværre..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Hanne – Jeg har ikke prøvet agave sirup i bagværk, så ved ikke hvordan det smager – men du kan evt bruge dadler lagt i blød og blendede – eller mosede bananer ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

   Rigtig god ide – det vil jeg gøre – tusind tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Giv endelig lyd hvis du prøver det af Hanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Margit Nielsen

  Hej
  Har i dag laved denne skønne havrekage,,,,MUMMS den er bare god og tænkte at næste gang jeg bager den vil jeg putte lidt tranebær i da jeg er helt vild med dem.
  Tak for en fantastisk inspirerende blog du laver, den giver mig rigtig meget lyst til at lave anden mad til min kostomlægning og hele min lille familie er også blevet indfanget at din inspiration
  KH
  Margit

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det er den bedste ros jeg kan få – Hvor er jeg glad for at høre det! Tranebær vil helt sikkert være en lækker syrlig kontrast!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldte portobellosvampe - Sund nem slankemad