Så gå dog i seng!

Lasagne med laks, sej og fennikel

Der kan spares gevaldigt i kalorierne, hvis du udskifter det hakkede oksekød i lasagne med fisk, kylling, kalkun eller quorn. Alternativt kan mindre kød og flere grøntsager også gøre det. Jeg har set opskrifter hvor der bruges en masse kål, men jeg ville nok hellere vælge finthakkede champignoner, selleri, gulerødder, tomater, løg, squash, auberginer, græskar eller spinat.

Her er brugt en blanding af laks, sej, dampet fennikel og masser af purløg. Det giver en god balance mellem sundt fedt og protein i den færdige ret.

8 kommentarer

 • Hold op det ser godt ud! Spændende med purløg – det har jeg ikke prøvet i den kombination før.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fed blog, fede billeder. Håber at du vil blive fast læser af min blog!fryns.blogspot.comxxx

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lækker opskrift – og god energisammensætning. Vælger du fuldkornspastaplader ?jeg er 100% enig i, at maden skal smage af noget :o) 'God mad' er for mig bestemt også mad med den rigtige energisammensætning.Godt vi kan inspirere hinanden med gode opskrifter – maden kommer nemt til at bliver for ensformig, hvis ikke vi får ideer fra hinanden.hilsen Monadqpage.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Piske- Tak skal du have – Jeg synes purløget giver en fin smag, og lidt farve til retten, som elelrs kan se lidt kedelig ud.Frederikke – Takker – jeg kigger gerne ind forbi og tjekker denMonaelisabeth – Jeg elsker også at kigge rundt på diverse blogs for at få inspiration – ellers kan man nemt komme til at lave det samme hele tiden. Og ja, man skal ikke undervurdere hvad den rigtige energisammensætning kan gøre for, men derudover skal det selvfølgelig smage godt. Der er brugt lasagneplader med brændenælder til denne ret, men smagsmæssigt synes jeg ikke det gjorde noget særligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser din lakselasagne herlig ud!! Har faktisk lige akkurat også postet et indlæg om lakse-spinat lasagne, hvor vi fik fennikel-salat til – de ingredienser klæder virkelig hinanden godt – tror jeg må prøve din version med fennikel med i lasagnen næste gang!Kh EmilieGane&Gaffel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækker opskrift 🙂 Jeg ELSKER fisk, så det er altid dejligt med nye idéer 🙂 Du er en stor inspiration for mig i min hverdag når det gælder min kost, og jeg er virkelig begyndt selv at tænke sundt på det lange løb, i stedet for de uholdbare slankekure. Kig endelig forbi min blog, og læs blandt andet min nyeste opskrift med mange lækre grøntsager :)http://caleidoscopianstyle.blogspot.com/2011/09/kyllingelar-med-maaange-grntsager.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Lise,Jeg har engang prøvet at bruge dampet blomkål og revne gulerødder i stedet for oksekød – og serverede det for min vegetarforskrækkede svigerfar – som var overbevist om at der var kød i!Det smagte skønt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Emilie – har lige været forbi din lasagne og den ser virklig lækker ud – og fin step-by-step forklaring.Sasja – Det er jeg rigtigt glad for at høre – det er den bedste vej frem!Kongmor – Haha Her i huset kan drengene ikke smage forskel når jeg bruger quorn men jeg tror ikke de ville kunne snydes af blomkål og gulerødder ;O)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så gå dog i seng!