Havrekagen i efterårshumør

Mad der laver sig selv…


Photobucket

Hermed tre gange fisk med samme nemme fremgangsmåde – Mad der nærmest laver sig selv, er ikke at kimse af. Når jeg selv ikke har spist meget fisk i perioder, så skyldes det, at jeg synes det er lidt en udfordring at gøre spændende. Men jeg har løst dilemmaet ved at tilberede det på denne måde  : Jeg steger først en masse grøntsager let på en pande f.eks peberfrugter, hvidløg, tomat, paprika/chili, oliven, spidskommen (første billede), rødløg i både, revet gulerod, karry og masser af bredbladet persille (billede to) eller porrer, røget laks og forårløg (billede tre). Lys fisk er lavt i kalorier og fedt, så du kan godt kan tilsætte lidt fløde med lavt fedt indhold (8-13%), lidt soyafløde, light smøreost eller kokosmælk uden det vælter kaloriebudgettet. Så lægger jeg fisken i et ovnfast fad og dækker med grøntsagssovsen – Lægger staniol/ildfast låg over og sætter retten i ovnen i ca 20-25 min ved 180°C. Imens kan du koge ris, couscous, bulghur, kartofler eller quinoa.

Spiser du ofte fisk? Hvordan gør du fisk spændende?

Photobucket

9 kommentarer

 • Ninette

  Tak for dejlig inspiration – især den sidste lyder lækker! :–)
  Når jeg laver laks, som jeg ofte gør da det er min yndlingsfisk, lægger jeg det gerne i et ildfast fad, hælder vand over til det lige dækker bunden af laksen, for derefter at hælde en masse(!) soya over fiskene så de svømmer i væske og til sidst river jeg en ordenlig portion ingefær og fordeler i hhv væsken og på fisken og kaster i ovnen i…. Hm 25 min ca. Dette er super simpelt, men smager helt i gennem fantastisk – soyaen og ingefæren får det til at minde mig om sushi, hvilket kun gør det bedre ;–) og det skal siges at laksen på ingen måde bliver tør!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Soyasauce og ingefær (og hvidløg) er ¨match made in heaven¨

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums hvor ser det lækkert ud. Især den første.
  Jeg er virkelig heller ikke god til at spise fisk nok, selvom det jo faktisk smager rigtig godt. Jeg må hvis sparke mig selv i r*ven og komme i gang med at lave nogle flere fiskeretter 😉 Tak for inspiration!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Tak Amelia -Det er nemlig en god spise fyldt med proteiner til mæthed, vægttab eller bare sundhed

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Hvis det er nemt hjælper det! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg gør det ofte på præcis samme måde. For ikke så lang tid siden lavede jeg en udgave med pangasius i bunden og saucen bestående af thaiasparges, gulerødder, babymajs, løg, hvidløg, karry, chili og kokosmælk. Det er nok en af de bedste fiskeretter jeg har lavet nogensinde! Især i betragtning af at en god portion kun indeholdt 479 kcal 😀

  Se evt. her hvis du lyster: http://www.hjemmehosxenia.dk/2011/09/fiskecurry.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det lyder lækkert og meget som samme fremgangsmåde Xenia – lige med undtagelse af Pangasius som jeg ikke kan spise, efter at have set program om hvordan de opdrættes – puha!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Når det gælder fisk er jeg helt klart tilhænger af at lade det være sig selv mest muligt og så med lækkert tilbehør som f.eks. http://lofoloco.wordpress.com/2011/09/09/makral-med-syltet-gronne-asparges-og-rygeostcreme/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • detskalsmageafnoget

  Det ser sørme også lækkert ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havrekagen i efterårshumør