Efterårssalat

Æbletærte på den sunde måde


For nylig var der en læser, der efterlyste en lettere og sundere æbletærte. Udover bagte æbler i ovnen (som de fleste kender) og æblecrumble, så var jeg lidt på bar bund. Men så kom jeg i tanke om en opskrift på spinattærte med mandelbund, som jeg længe har villet prøve af og arbejdede lidt videre med bunden.
Jeg brugte 150 g fuldkornsmel, 100 g mandler malet til mel, 1 æg, 1 spsk honning, 1 tsk kanel og mælk til dejen hænger godt sammen – Æltes og rulles til en kugle som hviler i køleskabet 1 time. I mellemtiden laves en kagecreme af 1 æg, 1 spsk sukker, 1,5 dl mælk, 2 tsk maizenamel og vanillepulver/stang – Røres sammen og varmes i gennem i en lille gryde til det får en fin konsistens – pas på det ikke brænder på.

Dejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform – Cremen lægges på og derefter 500g æbler i skiver (næste gang skræller jeg dem – men dovenskaben vandt denne gang…) Sættes midt i ovnen i ca 30-35 min ved 180°C – Tærten kan spises som den er, eller du kan lave et mix af 1 dl æblejuice med lidt gelatine/husblas (følg instruks på pakning) som hældes over tærten der stilles koldt.

Tærten indeholder lidt over 150 kalorier pr 100g ( nb baseret på vægten inden den kom i ovnen) med en energifordeling 31% fedt, 13% protein og 56% kulhydrat.

10 kommentarer

 • Det jeg nu skriver er altså ingen kritik af hverken dig eller din blog. Jeg synes det er fantastisk flot, at du gør det så godt, at du er kommet med i dette samarbejde, og at du nu kan “tjene” lidt på noget du lægger så megen tid i. Men, når det så er sagt så finder jeg mig selv tit ovre på din gamle blog, når jeg skal finde nogle opskrifter, da den simpelthen bare er mere overskuelig og lettere at finde rundt i. Her på “bloggers delight” blog’sene tager det hundrede år og lidt til at finde et gammelt indlæg da de ikke har fundet en smart måde hvorpå man kan “scrolle” igennem gamle indlæg. Altså giver jeg nogen gange næsten op når jeg forsøger at finde frem til en af dine gamle opskrifter når jeg pludselig får en lydt til at prøve dem af 🙁
  Nu ved jeg ikke om jeg er den eneste, der synes det er frustrerende… Og jeg er jo også godt klar over at det ikke er nogen du kan gøre for, og du kan sikkert heller ikke ændre det, men føler alligevel at det var vigtig at gøre dig opmærksom på. Jeg ved ikke hvordan jeres samarbejde med bloggers delight fungerer, men hvis i løbende taler sammen kunne det jo være noget du måske kunne nævne…
  Igen vil jeg altså understrege at det på ingen måde er en kritik til dig. Jeg har været virkelig glad over at være faldet over din blog, og jeg synes næsten alle dine indlæg er lækre og inspirerende (har især også været vild med dine gamle “morgenmads-indlæg ;).
  Held og lykke fremover og bliv ved med det gode arbejde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Tak Amelia – Jeg tager alle jeres feed-back til mig – så lad mig endelig høre. Jeg vil samle det lidt sammen og se hvad der kan gøres på sigt. I mellemtiden kan du evt bruge søgefunktionen til at finde gamle indlæg hvis du har et stikord i stedet for at scrolle dem alle i gennem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhh, jeg var soldt på opskriften allerede efter billedet og titelen. Det lyder virkelig godt, det gør!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser den super lækker ud…

  http://migogmitvaegttab.wordpress.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Tak Louise – din nye blog ser spændende ud. Sikke nogle helbreds udfordringer du har fået at slås med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den smager virkelig godt! 😀 og med kun 150 kcal/100 g kan man jo sagtens tage et ekstra stykke 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det er jeg rigtigt glad for at du synes – og ja, lidt større portion kan det godt blive til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk fine bilder du har på din blogg!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårssalat