Æbletærte på den sunde måde

De der auberginer

Auberginer

Gentager lige mig selv her, men hvis I ikke har prøvet auberginer lavet på denne måde, så er det bare at komme i gang. De smager så lækkert, mætter godt og indeholder et minimum af kalorier. Spis med en cremet dip lavet af mager græsk yoghurt eller kvark og du får også en masse proteiner med i købet.

Lækreste auberginer opskrift

Skru op for ovnen på 180-200°c – vask og skær auberginerne i gennem på langs – uden at skære i gennem skindet. Salt og læg dem med skindsiden op til ovnen er varm. Dup auberginerne tørre og pensl med olivenolie. Skær hvidløg i tynde skiver og stik dem ned mellem skiverne. Sørg for, at hvidløgene ikke stikker op. Krydr med dien yndlingskrydderier.

Bages i ovnen i til de er godt gennembagte ca 40-50 min. Spis dem kolde eller varme som forret, tilbehør eller som et måltid i sig selv. 

3 kommentarer

 • Lidt ude af kontekst, ville jeg spørge dig til råds. Jeg har lavet denne underskønne Lady og Vagabonden ret (spaghetti med kødboller og tomatsauce). Men der er jo mange kalorier i. Jeg har lavet en salat ved siden af, for at prøve at opveje det lidt, men du er altid så god til at justere selve retterne, så man kan spise dem i sig selv med god samvittighed.

  Har du nogle gode forslag? Et indlæg om denne underskønne ret er et højt ønske herfra! 🙂

  se min ret her: http://caleidoscopianstyle.blogspot.com/2011/10/lady-og-vagabonden.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det ser også godt ud Sasja – Hvis du spiser det en gang i mellem til en romantisk middag 🙂 er det jo fint nok. Men til hverdag ville jeg nok skære i mængden af bacon og erstatte det med røget filet. Du kan også prøve at lave retten med hakket kylling eller kalkun i stedet for oksekød – eller i hvertfald sørge for at det er godt magert kvalitets oksekød, hvor de ikke har drønet en masse fedt i.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg fuldkommen elsker auberginer! Så lækker opskrift.
  -jeg har en modeblog med 3 veninder, og hvis i ligesom mig interesserer jer ligeså meget for mode som for mad, så kig forbi!
  http://agoodiebag.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æbletærte på den sunde måde