Sundere gæstemad

Den bedste efterårsspise

Her kan der rigtigt spises i gennem – Græskarsuppe er nemt at lave, fylder godt i maven og indeholder et minimum af kalorier. Jeg stegte et stort løg i en gryde, smed ca 500 g græskar skåret i stykker og et par kartofler i (ellers brug hvad du ellers har af årstidens grønt) Hæld vand over så det dækker og en god bouillonterning eller to. Lad det koge ca 20-30 min og blend med stavblenderen – Smages til med salt, peber, spidskommen, ingefær, koriander, chili eller karry. Jeg putter lidt hakkede ristede mandler/græskarkerner ovenpå for at give knas og det gode fedt plus græsk yoghurt med lavt fedtindhold for at få rigeligt protein – Spis gerne groft brød til – Velbekomme!

Og så vil jeg lige tilføje, at I er meget velkomne til at linke til jeres blogs i kommentarfeltet eller til blogs I synes, jeg skal tage et kig påJeg elsker at surfe rundt og få ny inspiration!

21 kommentarer

  • Troede ik det var så simpelt at kunne lave en græskar suppe!
    Plus, den ser virkelig lækker ud 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Tak Stefan – ja det er faktisk ret nemt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er da altid velkommen på min blog, http://theglitteronmymind.blogspot.com/ kommer sommetider med opskrifter, så måske der er noget for dig ;-)?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Tak for kigget indenfor Louise 🙂 Rigtigt fine billeder og hyggelig blog

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ville da bare blive beæret hvis du gad tjekke min blog ud. Blogger godt nok på engelsk, men ja altså… 🙂

    weweremeanttosparkle.wordpress.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Engelsk er ingen hindring – dejligt layout og inspiration. Skal da have prøvet din havregrød med banan og kakao.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lyder som en vildt lækker opskrift forresten 😉 Elsker græskarsuppe – især her om efteråret

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Til lidt inspiration!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Uhm dine efterårssalater ser blandt andet gode ud 🙂 Kommer også helt i feriestemning af billederne

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg eeelsker også græskarsuppe – og jeg tror heller ikke der går forfærdeligt længe før jeg får sparket sæsonen i gang 😉

    Og du er skam også mere end velkommen på min blog, http://www.hjemmehosxenia.dk/ 🙂

    Xenia

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Rigtig fin side du har fået Xenia – Uhm de havregrynskager ser gode ud – dem skal jeg have kigget lidt nærmere på.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super lækker opskrift og fantastisk billede 🙂 Jeg må snart få gjort noget ud af det og smidt nogle flere opskrifter ind på min blog

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Hejsa
    Jeg følger med stor glæde med på din blog. Du har virkelig nogle gode opskrifter og en god måde, at skrive på.
    Vi har skrevet sammen inde på iforms forum, hvor du henviste mig til denne webside.
    Græskarsuppen er super lækker. Jeg lavede den i går. Den var også populær hos kæresten 🙂
    Hilsner fra Tina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Tina – Dejligt at høre – Kan det være i et andet forum eller sammenhæng vi har skrevet samme, for ellers har jeg da fået hukommelsestab 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Synes din blog er blevet rigtig fin, og har vidst først lige fået meldt mig som fast læser.. Du er velkommen til at kigge forbi på min blog:

    http://lisepaasu.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sine

    Smuk suppe og dejlig blog! Er glad for at suppe-sæsonen er begyndt 🙂 Ved du hvor mange kalorier hokkaido præcis indeholder?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Takker Sine 🙂 – Du kan spise løs af græskar – Hokkaido indeholder kun 19 kalorier pr 100g – det er mindre end tomater.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Jasmin

    Hej
    Græskar suppe er med til at gøre efteråret knap så trist!
    Et lille tip til græskarsuppen er at tilsætte et æble 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Hej Lise.
    Kan man bruge de store græskar? Dem som man normalt laver græskarhoveder af?
    Vh Cecilie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Cecilie – Man kan spise alle slags græskar, men problemet er, at de store ikke har så meget smag – de har desuden en tykkere skal og mere ¨indmad¨ – Så vælg helst mindre græskar som er sødere i smagen og nemmere at tilberede.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • deni

    hej med dig og tak for at du deler denne opskrift , den er simpel og det er sådan jeg bedst kan lide det, du skulle vel ikke vide hvor mange kcal der er i den suppe og hvor mange potioner er der i denne opskrift ??

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere gæstemad