Græskartærte på opfordring

Det er pærenemt

Vi bliver lidt i tærtetemaet for denne tærtebund, kan bruges på så mange måder. Jeg holder meget af at finde en nem sund opskrift og så variere den på alle mulige (og umulige) måder. Denne tærte er inspireret af den franske bagt-på-hovedet-æble-tærte-klassiker, men jeg har brugt pære i stedet for æbler og rødvin med krydderier i stedet for karamel. Det bliver den ikke dårligere af, men klart lettere og sundere. Som udgangspunkt brugte jeg denne BBC opskrift som også giver lidt tips om, hvilke pærer man kan bruge.

Tærtedejen laves som sagt som denne her – og stilles køligt en times tid. I mellemtiden skræller du ca 500 g pærer – jeg skar dem derefter midt over og udhulede kernehuset. I en gryde hælder du

  • et par dl rødvin (jeg havde bare en sjat, så det er ikke så nøjagtigt)
  • 1-2 spsk brun farin
  • en stang kanel,
  • en stang vanille (jeg brugte én, hvor jeg allerede havde fjernet kernerne)
  • 2 stk stjerneanis (kan udelades, hvis du ikke er vild med anis-smagen)

Lad pærerne koge ved lav varme med krydderierne i ca 15 minutter – vend dem halvvejs. Tag dem af varmen og lad dem køle af. Jeg skar dem i skiver (men de kan også bruges som de er) og lagde dem i en smurt kageform med krydderierne – Derefter rullede jeg dejen ud og lagde den ovenpå – prikkede med en gaffel og pressede den godt ned også i rundt langs kanterne. Tærten bages midt i ovnen ved 180° C i ca 35-40 minutter – Køles lidt af inden den vendes om. Læg tallerkenen/fadet ovenpå formen og vend forsigtigt. Spises med mager græsk yoghurt, skyr eller kvark.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græskartærte på opfordring