Ideer til frokosten

Græskartærte på opfordring

En rar læser spurgte, om jeg ville prøve at lave en lettere og sundere version af græskartærte. Det ville jeg da rigtigt gerne – faktisk lidt sjovt at få en opgave på den måde Jeg brugte bunden fra æbletærten og resten af inspirationen kom fra denne BBC opskrift

Dejen laves af

 • 100 g blendede nødder (jeg brugte halvt mandler og halvt hasselnødder)
 • 150 g fuldkornshvedemel
 • 1 æg
 • 1 spsk honning
 • et drys kanel og evt revet citronskal
 • Brug koldt vand til dejen har en god konsistens – Rulles til en kugle og stilles koldt 1 time.

Fyldet laves af

  • 500 g moset græskar (jeg bagte en butternut i ovnen, men du kan også dampe græskarkødet og presse vædsken ud gennem en si)
  • 200 g græsk yoghurt med lav fedtprocent
  • 1 æg
  • 60 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • lille drys revet muskatnød
  • ½ tsk allehånde
  • ½ tsk tøret ingefær

Sørg for at græskaret er helt fint moset – tilsæt gradvist de øvrige ingredienser og bland godt. Dejen rulles ud og lægges i et smurt tærtefad. Fordel græskarmosen ovenpå. Bages i midten af ovnen ved 180° C i ca 35-40 minutter. Måske kan man man bruge lidt mælk i opskriften, hvis man gerne vil have den lidt mindre kompakt og justere på krydderierne. Jeg udelod med vilje nelliker, for jeg synes smagen er lidt for gennemtrængende, men hvis du er pjattet med den smag så tilføj endelig. Tærten smager allerbedst afkølet  🙂

Indeholder 164 kalorier pr 100 g med en energifordeling på 31% fedt, 15% protein og 54% kulhydrat (NB beregnet inden den kommer i ovnen)

Photobucket

13 kommentarer

 • Lidt pudsigt at jeg lige har oset rundt på nettet, for at få inspiration til hvad jeg skal gøre med mit græskar andet end suppe – så hopper jeg på blogger, fordi jeg er sur over jeg ikke fandt noget der skreg “LAV MIG”, og her var kaldet så 🙂 Tak..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Haha – jamen der er mange gode ting man kan lave med græskar – jeg lavede en pastasovs den anden dag med cherrytomater og græskar i små tern – det var også godt, men skriger måske ikke LAV MIG på samme måde 🙂 .

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • UHM! Det ser da så lækkert ud.
  Syntes bare tit at sund mad indeholder ting, som man skal handle en masse ind til.
  Mange sjove ting skal puttes ind, desværre – for ville så gerne eksperimentere med nogle flere spændende, velsmagende retter!
  Mums:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Hej Heidi – jeg prøver ellers at gøre det rimeligt enkelt og netop så man ikke skal hele byen rundt efter ingredienser – jeg tror du vil kunne finde det meste fra bloggen i et helt almindeligt supermarked. Det var i hvertfald min hensigt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  Ih, tusind tak! Jeg må straks ud at købe et græskar og bage lækkerier i morgen, det er jo perfekt søndagsaktivitet 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   My pleasure 🙂 Håber du kan lide den

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan godt lide ideen med blendede nødder i tærtedejen. Det tror jeg selv, jeg lige skal prøve på et tidspunkt.
  Kh Nadia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Hej Nadia – Det fungerer faktisk rigtigt godt med nødder/mandler i stedet for smør. Man kan jo også bruge pecan eller valnødder som har mere smag – jeg kan desværre ikke da jeg har et stk allergiker i familien.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Den opskrift må jeg bare prøve! Hvor ser den top lækker ud! Kan et stykke af denne kage ikke godt gå, som et mellemmåltid, hvor samvittigheden er i orden? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • detskalsmageafnoget

  Hej Tina – det synes jeg da bestemt – altså ikke hele kagen 🙂 men 100-150 g er et fint stykke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katarina Krohg

  MUMS!

  Har du forslag til et glutenfrit alternativ? Jeg kan sagtens finde laktosefrie produkter, men det er sværere at vide hvordan melet skal substitueres 🙂

  Super nice blog. Har selv boet en kort stund i Lugano. Der er jo Gudeskønt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det kigger jeg lige på – måske man kan lave ren mandel/nøddebund?

   Og tak for ros – Lugano er nemlig helt særlig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Jeg tror jeg ville prøve at erstatte melet med rismel af brune ris eller quinoamel.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ideer til frokosten