Morgenmad på Hotel Guldsmeden

Alt for nemt – Hjemmelavet syltetøj uden sukker

Den anden dag glemte jeg en pakke frosne hindbær og brombær på køkkenbordet, så de blev tøet op. Held i uheld kan man sige, for det tvang mig til at finde noget at bruge dem til. Jeg kogte bærrene i en gryde og tilsatte lidt mælk med 1 tsk opløst maizenamel  – Det jævnede bærrene og jeg brugte dem som frugtgrød og som syltetøj de næste par dage til min morgenmad og mellemmåltider. (NB Hvis ikke det jævner nok så gentag med lidt mere opløst maizena)

Hindbær, jordbær, brombær, blåbær og kirsebær indeholder meget få kalorier (mellem 40-55 kalorier pr 100 g) og masser naturlig sødme –  jeg synes faktisk ikke det er nødvendigt at tilsætte sukker, men du kan bruge lidt vanillepulver, citronskal, appelsinskal, kanel, kardemomme eller ingefær til at fremhæve smagen.

 

Follow Me on Pinterest

Follow

9 kommentarer

  • Ina

    Det var da en nem og hurtig løsning på godt syltetøj! Tak 🙂 Jeg gider simpelthen ikke det, man køber.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Ja det er så nemt at jeg overvejede slet ikke at lægge det på bloggen – Det holder dog kun et par dage i køleskab – men smager så godt, at det er spist inden det bliver dårligt

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ser lækkert ud!
    Vil sikkert også smage godt sammen med lidt frugt 🙂

    http://www.itsmypassions.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nogle gode forslag til hvad jeg kan gøre når nu der er et barn, som ikke kan tåle mælkeprodukter?
    For har så mange hindbær liggende i fryseren, som jo altså skal (bør) bruges inden den næste sæson sætter ind…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Jeg tror jeg ville kaste mig ud i at lave ¨fruit leather¨ – det smager lidt som vingummi, men lavet af lantidstørret frugtmos. Perfekt sund slik! Prøv at google det.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Og ellers kan denne nemme syltetøj (genialt forresten, Lise – det tror jeg da, at jeg skal prøve!) vel også godt laves uden mælk?
      Evt. med rismælk i stedet, som også giver en naturlig sødme?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Jow da! Har faktisk lige fået ballade fra min mor, som syntes det var så underligt at jeg havde puttet mælk i 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • tina

    Jeg bruger KUN vand når jeg jævner med maizenamel 😉 også til frugtkagecreme, marmelade og grød…..
    😉 skøn dag til jer 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Morgenmad på Hotel Guldsmeden