Let påskefrokost

Hjemme hos mig – Grønnere uge

Denne flotte sag kom min tidligere nabo med den anden dag – tænk, at folk sender rare tanker, når de falder over sjovt grønt i supermarkedet. Vi havde et par dage forinden snakket om ¨kale¨, som ses på mange af engelsksprogede sundheds/veggeblogs, men er noget så simpelt som grønkål. Ikke så særligt eksotisk, men ikke til at opstøve hernede sydpå, så vi må ty til alternativer. Der er forår i luften og jeg har været i gang med at eksperimentere med grønt i smoothies – Foreløbigt resultat: frossen spinat og ananas fungerer godt skulle jeg hilse at sige, mens feld/lammesalat med banan er bestemt mindre godt.

Et lettere alternativ til frosting, flødeskum og smørcreme har jeg også haft gang i og det er ret så nemt. Man åbner en dåse/karton med kokosmælk og lader den stå natten over i køleskabet – Dagen efter kan man hælde vandet fra og piske kokos¨smørret¨ – se step-by-step-guide lige her. Det er ikke noget man skal spise løs af, men et lidt lettere og mælkefrit alternativ. Kokosmælk indeholder ca 175 kalorier pr 100g (tag dog højde for, at det bliver mere energitæt, når væden hældes fra) Til en sammenligning er der 734 kalorier i 100 g smør og 358 kalorier i piskefløde.

Follow Me on Pinterest

Follow

3 kommentarer

 • Det lyder spændende med kokoscremen, det skal prøves. Tak for tippet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puk

  “Man åbner en dåse/karton med kokosmælk og lader den stå natten over i køleskabet – Dagen efter kan man hælde vandet fra og piske kokos¨smør”

  På den hjemmeside du henviser til står der at man først åbner dåsen dagen efter?

  “Step 1: Buy a can of full fat coconut milk.
  Step 2: Place it in the fridge overnight.
  Step 3: Open the can without shaking it or turning upside down.”

  Men det lyder som et supersmart trick, jeg må traks teste det. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Måske er det derfor, det ikke er blevet så stift når jeg har lavet det – det er blevet mere som creme fraiche. Prøver den anden måde næste gang 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let påskefrokost