Chokolade-honning-hapsere

Fem favoritter lige nu

Ny kategori her på bloggen – I får mine yndlings smagsgivere lige her og nu serveret under titlen ¨Fem favoritter¨. I perioder har jeg nogle ting, som bliver brugt mere end andet og madvarer, som bliver spist mere end andet. Lige for tiden er jeg vild med 1) vanille – jeg har derfor lavet vanillesukker ved at blende vanillestænger med lidt sukker – og efterfølgende tilsat lidt mere sukker. Det er nemt, men altså ikke så pænt – blev faktisk beskyldt for at have puttet peber på sønnens jordbær – men det smager dejligt og kan bruges i mange sammenhænge – ¨A little goes a long way.¨

2) Granatæblemelasse/sirup – først kunne jeg ikke rigtigt greje det, for det smager surt, sødt og bittert på samme tid – men nu har jeg efterhånden fået det brugt en del til dressinger, på græsk yoghurt og særligt i smoothies skaber det en fin syrlig balance, hvis man bruger banan.

3) Soumak giver også en fin syrlighed og kan bruges i alle retter, hvor du ellers ville bruge citron – jeg bruger det i hummus, til grillet kylling, fisk, risretter og grillede grøntsager.

4) Mmmm chillisauce – det burde nok være på en klassikerliste i stedet, for det bliver jeg aldrig træt af. Særligt disse to mærker er jeg vild med – Flasken til højre har en lækker sød smag og er tilsat ingefær – den kan fint bruges som dip til grøntsagstænger. Ellers er de generelt gode til marinader, i asiatiske supper eller som tilbehør til kalkun eller kylling.

5) Grovkornet sennep er favoritten for tiden – smager godt i dressinger og dips – Hjembragte en god én fra i Frankrig, som hverken er for mild eller for stærk.

Hvad er mon dine favoritter for tiden? Har du særlige cravings eller kun gengangere?

Follow

6 kommentarer

 • Jeg er
  Særligt glad for kanel og kardemomme. Kommer det i mine melfrie pandekager, kager, søde omeletter, på æbler, i fromage frais osv. Uhm!

  Er der tilsat sukker i granatæblesiruppen, og tror du man kam købe den i DK?

  /Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det lyder også godt! Siruppen kan fåes både med og uden sukker – vi fandt den i en forretning der sælger specialiteter fra Libanon.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvis du er i nærheden af Nørrebro eller Nordvest, København, så er det nemt at få fat i granatæblesiruppen. Bare smut ind i én af de fine eksotiske grønthandlere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak. Flytter til KBH om lidt, så må jeg lige huske det:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmm, lækre sager 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Uh – fine fine billeder!!

  Jeg er rigtigt glad for spidskommen som smagsgiver i bolognaise.

  …ellers har jeg fundet flere varianter af lime krydderiblandinger til at krydre bl.a. kylling med. Det er et hit herhjemme 🙂

  Sweet chili sauce har jeg brugt til dip og til at marinere kylling i.

  Jeg har en lille citron-olie der også er god hist og pist.

  Det er med at finde sine favoritter – og så holde fast 😉 men altid dejligt med inspiration!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolade-honning-hapsere