Hjemme hos mig - nu med sol og LCHF

LCHF – Første dag

Første dags erfaringer med en ændring i kosten til færre kulhydrater og mere fedt (Low Carb High Fat) kommer hermed. Det glæder mig, at I har lyst til at følge med i, hvordan det går.

Som nævnt har jeg været enormt sulten den sidste tid, og ingen mad i verden har kunnet ændre på det. I rigtig lang tid har jeg været glad for at spise på den måde, du finder her på bloggen, følt mig fint mæt, tilfreds og tabt mig støt. Der mangler kun et par kilo, som jeg havde regnet med at kunne ændres til muskler, men øget træning har i stedet givet mig en voldsom appetit, skubbet til det hele og ikke givet mig de resultater jeg gerne ville se.

Flere steder har jeg læst positivt om LCHF bla. til en bedre regulering af appetitten, så jeg tænkte, det kunne være en ide at prøve af. Jeg regner dog stadig mine kalorier ud, det ved jeg godt, at man ikke bør/behøver. Men jeg gør det, både fordi jeg er nysgerrig, men også fordi jeg er lidt nervøs for, at jeg ikke helt vil kunne administere det – særligt nødder og mandler. Så det er stadig 1400 kalorier jeg ¨leger¨ med, men de bliver måske lidt anderledes fordelt på dagen.

Nå men, hvordan gik det så….Overordnet så gik det rigtigt godt – Først vil jeg fremhæve, at jeg slet ikke havde hovedpine, som jeg ellers har haft, når jeg tidligere har skåret i kulhydraterne. Jeg havde masser af energi hele dagen også til træning og kørte ikke træt de sidste 15 minutter, som jeg normalt gør. Men jeg har dog været en smule svimmel eller ør knolden, som når man ikke kan samle tankerne helt – En enorm tørst har jeg også oplevet, hvilket er helt nyt for mig. Normalt er jeg aldrig tørstig og skal tvinge mig selv til at drikke.

Det har været lidt af en udfordring, at skulle spise så meget fedt – men omvendt  jeg er positivt overrasket over mæthed og over, at jeg ikke overskrider, hvad jeg normalt får af kalorier. Desuden har det været lidt sjovt, at sætte tænderne i helt andre sager, som jeg ikke har ¨kunnet¨ i lang tid f.eks et stort stykke parmesan.  En anden udfordring ligger i, at jeg ikke spiser rødt kød (okse, kalv og svinekød) og ikke har gjort det i snart 9 år, så det begrænser udvalget lidt, men med fisk, æg, ost og fjerkræ burde der være noget at variere med.

På intet tidspunkt var jeg rigtigt sulten- om aftenen var jeg tilgengæld behageligt træt og gik rimeligt tidligt i seng. Normalt er jeg aldrig træt om aftenen og ender tit med først at komme i seng langt over midnat, så det var også en ny oplevelse. Jeg sov som en sten, vågnede frisk og udhvilet 40 minutter FØR vækkeuret i morges.

Helt forberedt var jeg dog ikke – Så jeg havde ikke det vilde i huset til morgenmaden og frokosten – det resulterede i to lidt underlige eller halvkedelige måltider. Det er altså en god ide, at få købt ind før man starter og måske også huske at veje sig (!), hvis man gerne vil have noget at sammenligne med. Men alt i alt, er jeg foreløbigt positivt stemt og har masser af energi.

Her er hvad jeg fik i løbet af dagen:

Morgenmad – Hakkede mandler med fløde (Ups havde ikke fået købt ind – det vil jeg som sagt anbefale, at man får gjort inden man går i gang)

Frokost – Omelet med flødestuvet spinat, mozzarella og parmesan.

Aften  – Laks med rucolapesto og blomkåls-taboulleh med tomater

Mellemmåltider – Fløde i kaffen og 30 g mandler.

Vil du gerne vide mere om LCHF så Kig f.eks ind her dietdoctor.com eller hos Madbanditten på dansk

Disclaimer – Før en større ændring i kosten kan det være en god ide at rådføre dig med din læge, og eventuelt få foretaget et større sundhedstjek inden og under forløbet- Jeg skriver om mine egne erfaringer og de er jo ikke nødvendigvis evigt gyldige – DU kan have helt andre behov eller helbredsmæssige hensyn der gør sig gældende.

Follow

18 kommentarer

 • Spøjs morgenmad 🙂
  Men resten lyder da rigtig lækkert.
  Hvis du holder dig på 1400 kcal er det så ikke meget små portioner du får?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Ja morgenmaden var ikke lige at skrive hjem om 😉 De andre måltider lå mellem 350-400 g – det fungerede fint og jeg var ikke sulten – men altså heller ikke prop-mæt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej.
  Lyder spændende, men nu spørger jeg måske lidt dumt,
  hvad er det helt nøjagtig for madvarer man skal spise? Og hvorfor ikke oksekød, svinekød osv.? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder super spændende og jeg glæder mig meget til at følge med. Jeg fungerer ikke særligt godt med for mange kulhydrater, så jeg håber at kunne blive inspireret til nogle alternativer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise, du kan også se bloggen til den norske fodboldfrue som også følger den diæt. Hun lægger tit nogle opskrifter på også… http://www.fotballfrue.no

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Tak for tippet Marianne – det vil jeg kigge på

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en dejlig dag 🙂

  Når man starter LCHF, er det helt almindeligt med øget tørst, så det er bare om at hælde godt med vand i sig.

  Jeg kan godt følge dig, i at du har behov for at holde fast i kalorietællingen, når du pludselig spiser madvarer, som du er vant til kun at spise i små mængder. Men jeg er helt sikker på, at du ikke vil have problemer med at holde dig inden for dine grænser, særligt ikke på den lange bane. Det er nemlig helt rigtigt, at din appetit reduceres væsentligt, når du spiser LCHF, og det er sådan en befrielse at slippe for glubsk sult og blodsukkerfald. Mange, som spiser LCHF, slipper også mellemmåltiderne, fordi man er fint mæt i de 6 timer, der normalt er mellem måltiderne. En god tommelfingerregel er, at hvis du er sulten mellem måltiderne, har du ikke fået nok fedt.

  Mandler kan i øvrigt godt gøre mig sulten (efter mere). Det er jo helt modsat damebladstipsne om lige at snuppe et par mandler til den lille sult. Oplever du det nogensinde?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Tusinde tak for alle dine inputs Jane 🙂 Og ja det var en super dag OG nat! Kan rigtigt godt bruge både tommefingerreglen og din ¨skepsis¨ overfor mandlers effekt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle C

  Det bliver spændende at følge 🙂
  For mig personligt rykkede vægten ikke før jeg fysisk smed badevægten UD, og stoppede helt med at tælle kcal, og lærte at mærke efter i kroppen. Angsprovokerende tanke, ved det godt 😉 – Og jeg arbejder stadig med den del psykisk.. Det er meget svært at slippe kontrollen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Hej Helle – Allerede nu er jeg ikke så gode venner med badevægten, for jeg kan se, hvor meget vægten kan svinge tiltrods for, at jeg ved præcis hvad jeg har spist – Træning og flere muskler har i den grad øget min skepsis og jeg bruger nu primært fuld-figur-spejl og mine bukser som indikation. Men vægten som ¨pejlemærke¨.

   For mig har kalorietællingen gjort at jeg faktisk har fået bedre styr hvad jeg skulle have og ikke skiftevis sultet og overspist – så på den måde føler jeg ikke at det er så problematisk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg er selv begyndt at spise efter LCHF, det kan varmt anbefales.
  http://tatjanasmad.blogspot.com/ denne blog har en dek LCHF opskrifter 🙂 og hun fortæller også om principperne i LCHF kosten..
  – Maja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg læste lige op på det, og det ville slet ikke fungere for mig. Jeg reagerer meget kraftigt på kulhydrater fra ris, pasta og mel, men jeg elsker frugt og det gør min krop også, så det er vist ikke noget for mig. Ikke desto mindre glæder jeg mig stadig til at høre om dine erfaringer med konceptet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Jeg savner altså også frugt Betina allerede på 2.dagen – lavede en kompot af hindbær og brombær for at få lidt. Bær skulle være det der påvirker mindst.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gid det bar var sådan, at man kunne spise kulhydrater som i Sydeuropa. Der er SÅ mange gode retter fra Frankrig og Italien, der desværre både indeholder fedt og kuldhydrat (læs: dej, pasta, etc.) Jeg er en af dem der ikke helt er hoppet på vognen endnu, selv om de sidste kilo driller.
  Spændende læsning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosa

  Hej Lise, hvor er det dejligt at du er hoppet med på lchf- eller lavkarbo- eller hvad man nu kalder den vogn! Jeg spiser selv på den måde og har det fantastisk med det, da de mange kulhydrater giver mig alt for ustabilt/stresset blodsukker. Nu er det stabilt hele tiden – og jeg slipper for de fysiske ubehag der fulgte med.
  Jeg madlogger lidt i perioder for lige at tjekke kulhydratindholdet, men ellers kører jeg uden.
  Har fulgt med i din blog fra sidelinjen, men selv sagt ikke lavet så mange af tingene. Nu ser jeg frem til at kunne hente en masse ny inspiration:-) for du er jo god til at finde på.
  Fortsat held og lykke med projektet! Jeg håber du bliver rigtig glad for det.
  Kh Rosa

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er også hoppet med på bølgen, Paleo eller LCHF, hvad vi nu skal kalde den. Sikke en befrielse at slippe for mine sukkercravings, som har styret mit liv og min vægt i alle disse år..
  Mætheden er en dejlig fornemmelse, og vægttabet er næsten ikke til at fatte…
  Jeg glæder mig til at følge med i dine erfaringer med denne slags kost, og til at blive inspireret.. 🙂 Held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemme hos mig - nu med sol og LCHF