Elsker Instagram

Rabarberkompot smager godt!

Tjek lige hvor jeg rimer – men fakta er, at det smager godt! Desværre skal der som oftest bruges en del sukker i rabarber for at kompensere for syrligheden. Jeg har dog fundet frem til, at blander man med anden frugt f.eks æbler, pærer eller jordbær, kan man bruge den naturlige sødme derfra og skære ned på sukkeret. Alternativt kan Stevia bruges – jeg har ellers været lidt loren ved smagen (og særligt eftersmagen) af Stevia, men i kombinationen med frugt, synes jeg faktisk det virker helt godt.

Jeg vaskede rabarberstænglerne grundigt – skar dem i stykker på ca 2 cm og kogte dem i vand, der lige knap dækkede i ca 10 minutter. Moses evt med en gaffel eller et ¨kartoffelmos-jern¨ alt efter hvilken konsistens man ønsker. Smag til med Stevia, sukker, honning eller en blanding. Spises afkølet med skyr, kvark, mager græsk yoghurt eller kokosmælk drysset med din yndlingsmysli eller lidt ristede nødder eller mandler. 

NB – Hvis man synes, at kompotten er blevet for tynd og man ikke ønsker grød-konsistens, kan man tage stykkerne fra og jævne med kartoffelmel og vand.

 

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

11 kommentarer

 • Uhm lækker kompot, ja jordbærgrød plejer jeg også bare at putte kornene fra en vaniljestang. Dejlig topping, ha en dejlig aften.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Vanillekorn giver nemlig en rigtig fin smag til rabarber

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg lavede også min første rabarberkompot for et par uger siden og den var smuk, smagte skønt, men den var hvinene sød og det duer virkelig ikke! Så jeg tror jeg vil prøve at smidde et par af mine mange æbler i kompotten! Tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Uh det lyder som lidt af en bedrift, 😉 som regel bliver den for sur med mindre men er meget generøs med sukkeret.

   Skriv endelig hvordan det går næste gang

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser dejligt. Jeg købte faktisk rababar for første gang i denne uge – har aldrig haft dem i mit hjem før. Jeg brugte dem til Rababar Crumble, men kan se at jeg skal ud og have lidt flere, mens de stadig er lidt i sæson! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   De er faktisk nemme og taknemlige at have med at gøre. Og det er bare at slå til her i sæsonen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Godt timet ! Har lige fået rabarber med hjem fra min mormor, så det skal da helt klart afprøves 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Perfekt – det er også godt i den crumble der linkes til med grønt i teksten 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skal så meget have plyndret et rabarber bed så jeg kan lave kompot. Umm kære danske sommer 🙂
  Anja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Jeg fik tildelt bloggen Det skal smage af noget, en blog med fokus på et sundere og slankere liv men hvor maden altså stadig smager af noget 🙂 Jeg brugte en masse tid på at læse hele bloggen igennem for at finde inspiration til min ret. Valget faldt på en opskrift på rabarberkompot serveret med skyr og müsli eller ristede mandler. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elsker Instagram