Græsk salat med vandmelon

Fem favoritter lige nu

Denne her kategori har jeg faktisk lidt forsømt. Det må jeg vist få gjort noget ved for favoritterne skifter lidt efter årstid og humør. Her er nogle af dem, jeg bruger og vender tilbage til for tiden:

Sesamolie – Giver en rigtig lækker smag til stir-fry grøntsager eller til marinering af kylling eller tofu. Der skal ikke så meget til og alligevel smager det godt i gennem.

Grillede ferskner – De kan bruges i salater med gedeost/feta eller som chutney-agtigt tilbehør til kalkun eller kylling – gerne med balsamicoeddike på. Halver fersknerne og skræl dem – lægges med den flade side ned på bagepapir, pensl med lidt olie og bag ved 180°C i 15-20 minutter.

Cremet balsamico – Konsistensen er cremet, men smagen er den samme. Kan nærmest bruges som en dressing i sig selv.

Hele tørrede tranebær – Det er første gang jeg er stødt på hele bær og ikke flade fiduser – Der er klart mere bid i de hele, lækre seje i det.

Maldonsalt Elsker de fine krystaller i Maldonsalt, særligt når man finder en lille pyramide af salt – En tomatsalat eller tomatmad smager, af en eller anden grund, bare bedre med denne type salt.

Har du nogle hit og favoritter du gerne vil dele?

Follow

6 kommentarer

 • Tranebær er noget af det mest læææækre <3 især når de er hele, det er noget jeg knusæælsker!
  http://Www.agoodiebag.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Røget paprika fra St. Maria. Giver den samme smag som hvis du f.eks. havde puttet cocktailpølser i en spaghetti eller bacon i en gryderet, men uden alt fedtet.

  Det er altså både sundt og en velsmagende måde at undgå fedt. Super krydderi. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mine favoritter i øjeblikket er hummus og avokado. Hver for sig eller sammen. Begge dele kan spises til alle måltider. Også om morgenen. Jo, jo… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Åhhh det er også godt med hummus i en avocado <3 Tror jeg springer over til morgenmaden dog - synes ikke rigtigt det svinger med kaffe 😉 I øvrigt er det underligt at jeg endnu ikke har fundet købe-hummus, som smager godt uden for England.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er rigtig meget til chili og majs lige nu…. Majs i skiver vendt på panden i honning og chili -uhmmm

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græsk salat med vandmelon