Hvad smager lykken af?

SU-venlig madplan

To rare læsere har skrevet til mig og ønsket SU-venlig mad og en madplan. Så jeg har her valgt at kombinere de to. Ofte spiser studerende pasta i store mængder og spilder en masse penge på kantinemad og fastfood. Nu skal I ikke snakke uden om – jeg ved det – for jeg har været der selv!! I stedet foreslår jeg, at man køber lidt større ind af årstidens frugt/grønt og laver store portioner. På den måde er der til madpakken næste dag og man sparer kantinemaden. Hvis der altid er lækre rester i køleskabet eller fryseren, er man også mindre tilbøjelig til at købe fastfood. De fleste af de ingredienser jeg bruger på bloggen koster ikke alverden – Særligt når man laver det meste fra bunden af årstidens råvarer er det billigere

Kig på denne indkøbseddel for ideer til at købe stort ind i starten af måneden.

Mandag: Butternutsquash

Tirsdag Linsebolognese

Onsdag  Broccolisalat

Torsdag Frittata med champignon 

Fredag De-bedste-auberginer

Lørdag Chili med bønner og guacamole

Søndag Proteinpasta med cherrytomater

Har du andre gode ideer til at spise sundt på lavt budget?

Photobucket

Follow

18 kommentarer

 • Ej hvor gør du bare en studine glad! skal netop ud og handle ind imorgen og de her opskrifter skal da helt klart prøvet af!!! tak for en inspirerende blog og instagram 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Hej Lena – det er godt at høre 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  TAK 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • kirstine p.

  Fantastisk idé med S.U.-venlig madplan! Det varmer mit studine-hjerte 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • rikke

  wow, det ser åh ufatteligt lækkert ud. Ville et kort øjeblik ønske at jeg boede for mig selv!:D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Nu ikke noget med at give mig skylden for forliste forhold eller flytten hjemmefra før tid vel?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for god inspiration! Jeg er selv fan af at lave større mængder varm mad, som jeg kan tage med i skole og varme op. Eksempelvis supper, chili con carne og fritatta af æg, hytteost og diverse rester (kold kylling, pålæg der er ved at gå på datoen + grønt) m. råkost , er rigtig godt dagen efter – og kan snildt klare en tur i fryseren.
  I vintermånederne er supper min redning – købte for 12 kr. græskar her den anden dag, og med løg, krydderi, fond og en gulerod fra basislageret havde jeg 4x aftensmad for meget få penge (:
  Derudover fejler hverken havregrød eller rugbrød m. makrel noget, hvis man spørger mig (; Dog er mit bedste råd til at leve billigt (og sundt, og miljøvenligt), aldrig at smide mad ud – jeg gemmer simpelthen alt der gemmes kan, og spiser op hvad jeg har lavet/handlet ind, selvom jeg så må spise det samme 3 dage i træk – det er helt sikkert en måde at spare penge på (;

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mmmmh, tusind tak for din lækre madplan! (:
  jeg glæder mig til at komme igang med min SU venlige mad (:

  //Maria Silje
  http://www.hairbymariasilje.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg havde lige tænkt mig at lave pasta bolognese i aften – nu skal jeg da helt sikkert have linser i. Dejligt med inspiration!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det er også et hit – selv drengene her spiser det gladeligt. Man kan evt bruge lidt kød hvis man vil give mere smag og strække det lidt samtidig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yeeey, SU opskrifter!
  Lige præcis sådan nogle jeg selv står for lige her: http://lisepaasu.blogspot.com

  Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Perfekt så kan folk lige suse ind forbi dig nu 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Mit bedste bud er faktisk at lave et decideret madbudget, hæve pengene til hver uge, og så har man bare kun de penge. Så må der, som en anden nævner, være et par dage med rugbrød med makrel, hjemmelavet humus eller en gang havregrød eller to. Derudover så, som du også er inde på, strækker bønner og linser altså noget længere end kød for pengene, og så skal man huske at SU kun er en periode i ens liv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   God pointe – men det kan være surt, når man står i det og ikke helt har forstået hvordan man spiser godt med små ressourcer. Jeg spiste karry-madder kan jeg huske hmmmm…..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Jeg er selv studerende og går meget op i kost og økonomi! Jeg går tit efter konceptet ‘tøm køleskabet’, men det kræver også en del eksperimentering og fantasi 🙂
  Jeg plejer at sige, at jeg kan lave alt ud af intet 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad smager lykken af?