Vintersalater x 3

Lettere bananbrød

Er I friske og raske derude? Her døjer vi med forkølelse og maveinfluenza, så det har været lidt ufrivilligt stille på bloggen. Oven i har jeg haft IT-bøvl. Jeg fik jeg lukket min Facebook-profil ved en fejl og havde et værre mas med at få den åbnet igen.  Plus at bloggen forsvandt i 24 timer og layout skulle derefter gendannes. Lidt op af bakke på alle måder, men så er det godt, at man kan hygge med en varm kop te og et lækkert stykke bananbrød.

Bananbrød

3 modne bananer
50 g sukker
50 g blødt smør
2 æg
200 g mel
50 g tranebær
4 spsk vand
1/2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1/2 tsk salt
1/2 tsk allehånde
1 tsk kanel
20 g hakkede hasselnødder (drysses oven på)

…….

Tænd ovnen på 180° C – Mos bananerne med det bløde smør og sukkeret. Bland æg og vand med mosen. Tilsæt de resterende ingredienser (undtagen nødder) og bland grundigt. Hældes i en rugbrødsform foret med bagepapir og drys med de hakkede hasselnødder. Bages i ovnen ca 40 minutter. Læg evt lidt staniol over, hvis overfladen bliver for mørk. Køles af på en bagerist inden det kan skæres.

Et stykke på 50 g indeholder 130 kalorier fordelt på 30% fedt, 8% protein og 62% kulhydrat. Passer perfekt til en eftermiddagssnack – eller spis to skiver til morgenmad med 5 g smør på = 300 kalorier. 


Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

20 kommentarer

 • Camilla

  Jeg ejer ikke allehånde, vil man kunne undlade det, uden den store forskel? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det tror jeg godt du kan – du kan evt bruge lidt mere kanel i stedet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det lækkert ud. Kunne godt overveje at prøve det . 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det er bare at komme i gang – Perfekt måde at bruge nogle lidt for modne bananer

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker bananbrød! Har min grundopskrift uden sukker (her: http://bakedbyblondie.bloggersdelight.dk/2012/09/sundt-bananbrod/ ), som jeg altid bruger, men det her med tranebær og hasselnødder ser også godt ud 😉
  – Frida

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhm, sikke nogle dejlige billeder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det lækkert ud! Du formår altid at gøre selv de mest “amindelige” retter til noget helt vildt lækkert. Super god inspiration.

  Jeg er selv stor tilhænger af bananbrød – dog udelader jeg smør og putter i stedet 100 g fromage frais/skyr i. Kanel og allehånde er heller ikke mine favoritter, så dem erstatter jeg med vanillepulver. Hvis man vil have lidt fiber har jeg også god erfaring med at erstatte 50 g af hvedemelet med fuldkornshvedemel eller fintvalsede havregryn. Har også prøvet med mandelmel, hvilket også virker fint. Alt i alt er der et utalt af variationer i bananbrødet 🙂 Tak for at minde mig om bananbrødet – der ligger fire overmodne bananer i frugtskålen – tror de skal trylles om. Og god weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Mange tak for rosen Katrine og dine input – Der er nemlig utallige muligheder med det bananbrød!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder lækkert med bananbrød!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hvor ser det lækkert ud det brød!
  Er der nogen der har erfaring med at erstatte melet med enten mandelmel eller kokosmel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Jeg har ikke prøvet, men umiddelbart tror jeg godt det kunne fungere. Læg endelig en kommentar hvis du afprøver det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Så blev det afprøvet – det var nok ikke jordens største
   succes – det blev en MEGET flad og kompakt banankage – men det
   smagte faktisk ganske godt – især med et stykke pålægchokolade
   ovenpå en skive bananbrød:) tror lige jeg skal lære at arbejde med
   mandelmel i stedet for glutenholdigt mel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Øv det er jeg ked af at høre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej! Jeg har et spørgsmål, som egentlig ikke har noget at gøre med dette indlæg, men jeg håber alligevel du vil svare.
  Lige pt. leder jeg efter alternativer til slik og søde sager. Jeg har en rigtig sød tand, og jeg er virkelig ved at være træt af det. Derfor vil jeg gerne erstatte det med noget andet, så jeg ikke bliver ved med at opretholde min “sukkerafhængighed”. I dag har jeg købt nogle kokoschips, som jeg faktisk synes godt om – men hvor “sunde” er de? Og kan du anbefale noget andet?

  Mange hilsner, Maria.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg vil mene, at kokoschips er sunde forstået på den måde, at de ikke indeholder sukker og derfor har et ret lavt kulhydratindhold. Så i forhold til at slippe af med din sukker afhængighed, er de gode. Jeg lever selv meget kulhydrat fattigt og spiser gerne nødder i alle afskygninger som mellemmåltider. Man kan f.eks. lave brændte mandler med Sukrin, som er et naturligt alternativ til sukker med 0 kulhydrater. Du kan også spise 80 % chokolade eller tørrede abrikoser. Ellers indeholder tørrede frugter en del frugtsukker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Hej Maria – den dip jeg har på bloggen med kokosmælk og kakao, er et rigtigt godt bud på en snack, der tager den søde tand og giver mæthed (er min erfaring). Ellers prøv med fromage frais, Kvark eller let græsk yoghurt rørt med kakao og drysset med lidt ristede nødder – det tager også toppen af det for mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • pernille

  Mætter det meget? leder efter noget sundt og lækkert, som mætter i 5 timer ca. fra halv 6 til halv 11

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Hmmm jeg ville nok vælge noget med mere protein i, hvis det skulle mætte så længe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Uh – mums – jeg elsker bananbrød! Må lige få prøvet denne variant – især hvis dine drengebasser har godkendt det? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Da jeg så denne opskrift på din blog for lang tid siden, tænkte jeg, at den måtte prøves. Nu er det endelig gjort, og det er det lækreste brød jeg nogensinde har smag! Tak for en super opskrift, der i hvert fald skal bruges igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vintersalater x 3