Forårstegn og snarlig flytning

Gode sager på repeat

Når overskuddet er minimalt, er det godt at have nogle klassikere at kunne falde tilbage på. Hos os, er det blandt andet disse auberginer, som jeg tog et billede af til min instagram. Hvis I ikke har prøvet dem endnu, så er det bare at komme i gang. De er nemme at lave, smager fantastisk og kan bruges som forret, tilbehør eller som en ret i sig selv.Denne gang fik vi dem med moset feta og pinjekerner, som blev tilføjet de sidste 10 minutter af ovntiden, men ellers er fremgangsmåden som følger:

Tænd ovnen på 180-200°c – Auberginerne vaskes og skæres i gennem på langs – skæres derefter på i terninger/ruder eller i striber uden at skære i gennem skindet. Saltes og lægges med skindsiden op til ovnen er varm. Duppes tørre og pensles med olivenolie blandet med lidt citronsaft – Skær hvidløg i helt tynde skiver og stik dem ned mellem ternene/skiverne – Sørg endelig for, at hvidløgene ikke stikker op, for de smager ikke ret godt brankede (er min bitre erfaring!).

Brug de krydderier du synes om, jeg brugte lidt indisk inspirerede med garam marsala, spidskommen og karry på det nederste billede – men du kan i stedet bruge timian, rosmarin (som på det øverste) eller hvad du nu holder mest af. Bages i ovnen i et ildfast fad til de er godt gennembagte ca 40-50 min – kan spises kolde eller varme.

Follow

6 kommentarer

 • Mmmm, bagte auberginer, er bare så lækre det minder mig om sommer altid 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bagte auberginer holder max! Denne her version må jeg have prøvet – normalt laver jeg den helt enkle, hvor jeg stikker små hvidløgsstykker ind i en hel aubergine og lægger den på grillen eller i ovnen. Det er ultraenkelt og smager godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det lyder nu også godt, jeg synes tit at aubergineopskrifter svømmer i olie, så det er rart med lidt variation – Prøv denne version og jeg prøver din 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums, hvor ser det lækkert ud. Er personligt stor fan af auberginer, selvom mange efter min mening undervurderer auberginer fuldstændigt. Har dog aldrig prøvet dem sådan her, men glæder jeg mig meget til

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Måske fordi de har en tendens til at blive lidt for ¨smattede¨ eller olierede i mange retter – denne opskrift er dog helt perfekt (synes jeg 😉 )

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårstegn og snarlig flytning