Min grønne uge - 2.dag

5 favoritter lige nu

Når årstiderne skifter, så skifter også de foretrukne ingredienser i køkkenet – Her er min top fem for efteråret 2013 i tilfældig rækkefølge.

1. Spiseklare avocadoer Jeg har så mange kedelige avocadooplevelser bag mig, og er sikker på, at vi er mange. Enten er de for modne eller ikke modne nok – og på et spiltsekund, når de at blive mørke og smage harskt. Det er alt for surt og spild af penge. De spiseklare fra Netto er dog en undtagelse, dem har jeg indtil nu, kun haft gode erfaringer med

2. Tahin og kokosolie fra Urtekram Både når man gerne vil tabe sig eller holde vægten stabil, er det vigtigt med godt fedtstof. Det giver mæthed længere og gør at man ikke falder i slikskålen. Jeg bruger kokosolien (hvorfor hedder det egentligt ikke fedt?) i bagværk, til at stege i og som smør. Tahinen bruges i dressinger, til kogte grøntsager eller bare smurt på et stykke knækbrød. Glassene kan fint bruges til opbevaring efter brug – Jeg bruger dem til en rest smoothie eller til løg, som ellers hørmer og afgiver smag til alt andet i køleskabet.

3. Hummus med citron og krydderier fra Løgismose Helt ærligt – så kan jeg ikke kan ikke lave en bedre hummus selv. Denne her smager helt fantastisk – Eneste minus er at bøtten er lille og halvdyr i det lange løb. Så hvis du har en opskrift, der minder om denne eller den type hummus man køber i England, så læg lige et link eller opskrift i kommentarfeltet.

4. Butternut squash Prøv for sjov at søge på ¨Butternut squash¨ i den danske Google, og se hvad der dukker op øverst 😉 En sød veninde tippede mig om det, den anden dag – Det gjorde mig glad og mindede om alle de opskrifter der ligger på bloggen, hvor denne lækre spise indgår. Butternut squash er at finde i butikkerne nu og meget nemme at tilberede.

5. Fuldkorns Krisprolls fra Pågen Efter et besøg på brødfabrikken Pågen i Malmø har jeg genopdaget fuldkorns Kripsrolls. De er jo perfekte til et mellemåltid, krummet ovenpå supper/kogte grøntsager eller oven på yoghurt. Kig ind på bloggen i morgen, hvor en læser kan vinde en stor kasse Krisprolls og et flot opbevaringsglas

Hvad er dine favoritter i køkkenet lige nu?

Follow

10 kommentarer

 • lovisen

  Mht Kokusolien, når man bruger det i madlavningn, kommer tingene så ikke til at smage af kokus? Det er trods alt ikke alle steder jeg ville synes det var lige hensigtsmæssigt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Jo det smager en smule af kokos, ikke så gennemtrængende. Men det er selvfølgelig ikke alt det passer til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Det er forskelligt efter hvilken olie man køber. Man kan få dem smags og duftfri 😉
   I øvrigt er det FABELAGTIGT som hårkur og bodyolie!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Hvordan fjerner de mon smagen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tahin og butternutsquash og helt sikker også at finde på min top 5. Jeg har en meget stor kærlighed til tahin, så den vil nok altid være at finde på min liste. Rød dressing mix fra Urtekram er også en af mine favoritter lige for tiden, jeg kommer den simpelthen på ALT! Og skal jeg nævne 2 mere må det være granatæble – små syrlige juveler til madlavningen og kanel – jeg kommer den i dressinger, i æblemos, i omeletter, i frikadeller – i nærmest alt for tiden. Jeg elsker den dybde og sødme den giver til maden 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Uh den mix må jeg lige holde øje med. Kanel kan jeg også være helt pjattet med i perioder, Min mand laver en pastaret i ovnen med auberginer i tomatsovs med et lille pift kanel – det smager helt fantastisk. Granatæbler e rjeg ikke så vild med, de er lidt for bitre synes jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken B.

  Jeg boede en periode i England, og har det på samme måde med hummus, som du skriver.

  For nyligt faldt jeg så over denne opskrift (det er også mig der har kommenteret derinde):

  http://smagpaverden.blogspot.dk/2012/05/libanesisk-humus.html?showComment=1378661679775#c5020762029746435058

  Og du skal altså finde dig en anden tahin end den fra urtekram.
  Mine hummus-eventyr er blevet meget bedre siden jeg skiftede.

  God hummus-karma i din retning 😉
  Og tak for en dejlig blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Jamen godt så er vi enige 🙂 jeg har nærstuderet ingredienslisten på de engelske og på den fra Løgismose og jeg har ikke luret hvad forskellen er. De indeholder jo alle helt samme ingredienser, som blogindlægget er inde på.

   Jeg er enig med dig i, at tahinen fra Urtekram ikke er optimal i hummus – jeg bruger den mest som dressing eller til smørepålæg.

   Men jeg vil klart prøve opskriften af – tiltrods for at jeg nok bedst kan lide den lidt mere grov i konsistensen – men det er da et forsøg værd-

   1000 tak for rosen og karmaen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • cristina

  Jeg ved godt, at det lyder helt vildt OCD, men prøv at ‘smutte’ kikærterne – det giver hummusen en fantastisk konsistens, hvadenten man kan lide den fin eller grov, og det tager præcist 9 minutter at smutte en dåse 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejlig inspiration til efterårsmaden 😉 Jeg er personligt også stor tilhænger af Urtekrams kokosolie til stegning!
  Kh Cathrine Koefoed – http://www.cathrineyoga.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min grønne uge - 2.dag