Design Trade i Bella Center

Har du lyst til lidt sødt?

Hvorfor ikke kombinere det søde med det sunde? Jeg blev inspireret til disse smelt-i-munden-chokolader på den lækre veganske blog Oh she Glows – som i øvrigt varmt kan anbefales for de mange smukke grønne retter og sunde søde sager.

Her har jeg ændret en smule i opskriften for at det passede med, hvad jeg lige havde i huset, men resultatet er fantastisk. Hvis du kender Reese´s Peanut Butter Cups – ja…så smager det faktisk lige så godt. Hvad der er endnu bedre er, at du i stedet for tomme kalorier får gode olier og kostfibre fra mandler, hørfrø, kokos og havregryn. Det er klart, at det ikke er her, du skal spise i gennem, hvis du gerne vil tabe dig, men nyd dem i mindre mængder. Du vil opdage, at de tilfredstiller den søde tand bedre og holder blodsukkeret stabilt længere end købe-slik og kager.

Til bundene skal du bruge:
50 g malede mandler (eller du kan bruge hasselnødder, valnødder, jordnødder…)
2 spsk malede hørfrø
2 spsk smeltet kokosolie
100 g havregryn (malet til mel i en foodprocessor)
1 tsk kanel
2 spsk honning (eller ahornsirup)
1 lille nip salt

Til overtræk skal du bruge:
3 spsk smeltet kokosolie
2 spsk kakao
1 lille tsk instant kaffe (opløst i en smule varmt vand)
1 lille nip salt
2 spsk honning (eller ahornsirup)

Fremgangsmåde til 12 store chokolader:

Smelt kokosolien i en gryde. Mal mandler og hørfrø fint i en foodprocessor eller mini-hakker. Mal derefter havregrynene på samme måde. Bland alle ingredienser i en skål og fordel i 12 muffinforme – pres godt ned og sæt dem i fryseren i 5-10 minutter. Smelt kokosolie til overtrækket og bland den i en skål med de øvrige ingredienser. Fordeles over bundene, pynt med hvad du har i skuffen og stil køligt. Så enkelt er det!

 

 

Follow

10 kommentarer

  • annette klausen

    De skal prøves. Annette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natasja

    Kan man bruge andet olie end kokosolie? Og er der ikke noget med at man selv kan lave kokosolie af kokosmel?

    De ser virkelig lækre ud. Har lyst til at lave dem i aften, men mangler kun kokosolien 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Orv, hvor ser de lækre ud! Og så med den gode kokosolie! <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Yes Jane – kokosolien kan noget med mæthed og med at smelte på tungen!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Er de fryse egnet? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det tror jeg sagtens man kan, men har ikke selv prøvet det.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Design Trade i Bella Center