Design Trade i Bella Center

Har du lyst til lidt sødt?

Hvorfor ikke kombinere det søde med det sunde? Jeg blev inspireret til disse smelt-i-munden-chokolader på den lækre veganske blog Oh she Glows – som i øvrigt varmt kan anbefales for de mange smukke grønne retter og sunde søde sager.

Her har jeg ændret en smule i opskriften for at det passede med, hvad jeg lige havde i huset, men resultatet er fantastisk. Hvis du kender Reese´s Peanut Butter Cups – ja…så smager det faktisk lige så godt. Hvad der er endnu bedre er, at du i stedet for tomme kalorier får gode olier og kostfibre fra mandler, hørfrø, kokos og havregryn. Det er klart, at det ikke er her, du skal spise i gennem, hvis du gerne vil tabe dig, men nyd dem i mindre mængder. Du vil opdage, at de tilfredstiller den søde tand bedre og holder blodsukkeret stabilt længere end købe-slik og kager.

Til bundene skal du bruge:
50 g malede mandler (eller du kan bruge hasselnødder, valnødder, jordnødder…)
2 spsk malede hørfrø
2 spsk smeltet kokosolie
100 g havregryn (malet til mel i en foodprocessor)
1 tsk kanel
2 spsk honning (eller ahornsirup)
1 lille nip salt

Til overtræk skal du bruge:
3 spsk smeltet kokosolie
2 spsk kakao
1 lille tsk instant kaffe (opløst i en smule varmt vand)
1 lille nip salt
2 spsk honning (eller ahornsirup)

Fremgangsmåde til 12 store chokolader:

Smelt kokosolien i en gryde. Mal mandler og hørfrø fint i en foodprocessor eller mini-hakker. Mal derefter havregrynene på samme måde. Bland alle ingredienser i en skål og fordel i 12 muffinforme – pres godt ned og sæt dem i fryseren i 5-10 minutter. Smelt kokosolie til overtrækket og bland den i en skål med de øvrige ingredienser. Fordeles over bundene, pynt med hvad du har i skuffen og stil køligt. Så enkelt er det!

 

 

Follow

10 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Design Trade i Bella Center