Har du lyst til lidt sødt?

Vind – Skåle lavet af majs og bambus

Ja du læste rigtigt – køkkenserien fra Zuperzozial er lavet af majs, bambus og holdt samen af økologisk harpiks. Jeg synes det er et rigtigt fint alternativ til alle de plastprodukter vi bruger, der desværre ofte indeholder hormonforstyrrende stoffer, og som er svære at nedbryde uden miljømæssige konsekvenser.  Mit øje blev draget mod dem på Design Trade messen – de fine pasteller og matte overflade gør dem lækre at se på og at røre ved. At de så oveni købet er miljøvenlige er jo et kæmpe plus og fortjener mere omtale. Jeg tog derfor kontakt til firmaets danske importør edo.dk, som tilbød at udlodde et sæt Sweet Fortune Bowls og en Super Bowl i en valgfri farve til to læsere af bloggen.

Alt du skal gøre er, at skrive i kommentarfeltet, hvad du gør for at tage hensyn til din sundhed og til miljøet – skriv gerne om du følger bloggen via Bloglovin, Facebook, RSS, Instagram eller på anden vis. Jeg trækker en vinder d. 16 oktober 2013.

Skulle du have lyst til at købe produkterne kan de fåes på  COOPs webshop eller kontakt Edo.dk for oplysning om nærmeste forhandler.

*Serien er lavet af bambus, majs, naturlig farve og økologisk harpiks – holdbar og 100% biologisk nedbrydelig. Kan vaskes i opvaskemaskine ved 40 grader og smitter ikke af.

 

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

70 kommentarer

 • Hvor er de fine! Dem vil jeg super gerne vinde!

  jeg følger din blog via bloglovin og det jeg gør for at tage hensyn til sundhed og miljøet er først og fremmest at jeg køber økologisk næsten 100 %. Jeg køber kun svane og miljø mærket husholdningsprodukter og så slukker jeg for strømmen på kontakten og lader ikke noget stå på stand-by. det er kun en lille del af det jeg gør – sundhed og miljø er nemlig noget jeg vægter meget højt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Super lækre skåle, der ville pynte i et hvert køkken og på min sundhedssamvittighed 🙂

  Jeg sorterer alt mit affald og prøver at købe så økologisk som muligt – både mad og shampoo, cremer etc. Min su-budget begrænser mine grønne tiltag lidt, men jeg prøver at kompensere ved at være en genbrugshaj. På den måde slipper man også for mange af kemikalierne i nye møbler og tøj.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg undgår så vidt som muligt parfumerede produkter, da jeg får ondt i hovedet af at lugte af den parfume.
  Jeg følger via facebook 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Uh de er fine. Nogle dejlige farver, og jeg elsker at de er af naturligt materiale, da det er noget jeg går meget op i. Der findes så mange produkter fyldt med giftstoffer, så det er godt at Coop, der er så stor, er med til at fremme salget af og opmærksomheden på sundere alternativer.

  Jeg bruger selv glas og lertøj frem for plastic, da dette netop ikke er godt for miljøet eller én selv.

  Jeg følger din blog på Bloglovin 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Bergmann

  Super fed konkurrence 🙂 jeg elsket at lave mine egne ansigstmasker med alverdens ting fra køkkenet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • For ser de flotte ud. Klart nogle man vil kunne bruge og hvor det vil overraske mange hvad de er lavet af.

  Forsøger at købe råvarer efter årstiden, så jeg ikke spiser jordbær i december. Men ellers tænker jeg meget over at undgå madspild

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Beth

  Smukke sunde skåle, som jeg meget gerne vil være den lykkelige ejer af.
  Jeg forsøger at leve så økologisk som muligt, sorterer mit affald og er både giver og modtager af genbrugsmaterialer. Jeg følger bloggen via Facebook. Ønsker alle en god dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Fine skåle! Jeg følger bloggen via Bloglovin’ 🙂
  Jeg istemmer mig SU-koret, men jeg prøver at købe så meget økologi som muligt, og desuden spiser jeg rigtig mange grøntsager (for min egen sundhed) og prøver at begrænse kødindtaget af hensyn til miljøet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej!

  Har hørt om disse før, sejt at du selv har stablet en konkurrence på benene og er med til at sprede budskabet om de gode alternativer.

  Jeg går ret meget op i miljøet, og særligt resourcespild er mit helt store kæphest. Jeg gør derfor en hel masse ting: Køber meget sjældent ting fra nyt, f.eks. tøj. Jeg er både arrangør, frivillig og deltager på byttemarkeder, sorterer mit affald, køber så meget økologi som det er muligt på SU, er med i Københavns Fødevarefællesskab og køber svanemærkede plejeprodukter. Jeg er også med i en ret sej organisation der hedder Cradle People, som arbejder på at affald skal være en ressource. Og så klunser jeg ting i storskrald, og giver dem væk til folk i diverse gives-gratis grupper på Facebook. Kan nemlig slet ikke tåle at brugbare ting skal gå til spilde. Der er faktisk en del ting man kan gøre helt gratis 🙂

  OG så følger jeg dig via Bloglovin.

  Var der mere? Tror ikke ..

  Hilsen romanskriveren Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Kære Signe

   Hvor er du sej! Jeg har ledt efter dise gratisgrupper på FB, fordi jeg har nogle ting, jeg gerne vil give videre ud i verden, men jeg kan ikke finde dem. Kan du hjælpe mig med navne? Gerne i KBH:-)

   Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Nej hvor er de fine.

  Min kæreste og jeg laver madplan hver eneste uge og køber kun ind 1 gang om ugen. Det gør at vi faktisk aldrig smider mad ud.. Desuden spiser vi vegetarisk og mest muligt efter årstiden, så vi ikke får mad der er transporteret 2000 km..

  Sundhedsbonus er at vi aldrig køber 18.30-panik-junk men ved præcis hvad der står på menuen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Sikke en fed konkurrence!! Så fine ting, der hellere end gerne må komme og bo i mit køkken 🙂
  Jeg er ret bevidst omkring at undgå diverse kemikalier, og bruger derfor kun svanemærkede produkter, både til min krop og til rengøring og tøjvask osv. Jeg laver også det meste af min mad fra bunden, så jeg kender alle ingredienserne. Det tror jeg på er bedst for min krop. Så køber jeg også mest økologiske madvarer.
  Mit næste projekt skal være at prøve at lave mine egne rengøringsmidler. Jeg elsker DIY 🙂

  Jeg følger forresten bloggen via bloglovin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma S.

  Jeg følger på bloglovin og instagram, og nu også på facebook! Havde ikke lige set, du også havde sådan en.

  Nå! Men jeg gør mange ting for miljøet, så vil lige nævne det, jeg gjorde her for 5 minutter siden. Jeg går nemlig meget op i at undgå madspild, så har lige lavet en omgang rigtig lækker morgenmadsdrys af noget halvtørt rugbrød med kanel og honning. Sidst stod jeg med en stor bøtte hytteost, der var tæt på udløbsdato, så det blev en af ingredienserne i en omgang sunde pandekager, som jeg smed i fryseren og så serverede i dag for min kæreste.

  Det er jo super enkelt at undgå madspild, hvis man lige tænker kreativt.:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Super flotte skåle – dem kunne jeg godt tænke mig at vinde.
  Jeg følger din blog via Bloglovin’.
  Det jeg gør for at skåne miljøet er bl.a. at jeg bruger minimalt med vaskepulver og kun mærket med Svanen eller Blomsten, bruger aldrig skyllemiddel, tager korte bad og lader aldrig vandet rinde uden grund. Bruger uparfumeret shampoo, og bruger det kun i små doser.
  Det jeg gør for min egen sundhed er bl.a. at jeg aldrig køber mere mad end hvad vi har brug for. Dvs. at vi aldrig smider mad ud, men genbruger det vi har i køleskabet. Samtidig bliver der købt økologisk (så vidt det er muligt på SU), vi spiser stort set aldrig kød, og vi køber ind efter sæson, især grøntsager. Grøntsagerne indeholder flest vitaminer og mineraler, når de er sæson, hvilket gavner mit helbred og generelle sundhed, men samtidig skåner det miljøet og klimaet, da grønt/frugt ikke skal transporteres til DK fra udlandet.
  Tror vist det var det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Hvelplund

  Hvor er de bare fine – så er det kun bonus, at de også er gode for miljøet og bæredygtige!!

  Jeg følger via Facebook 🙂

  For vores sund og for miljøet: Jeg sørger for, at hele familien spiser sundt og varieret, samtidigt er jeg meget opmærksom på at vi ikke bidrager til det madspild, der er i Danmark.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • freja lh

  følger via facebook 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria BS

  Sikke nogle flotte skåle, elsker farverne!

  Jeg går meget op at recycling og CSP, vi har alle et ansvar for vores fremtid! Af den grund sortere jeg mit affald, genbruger hvad jeg kan og slukker for kontakterne når jeg er ude af huset eller sover. Jeg bruger udelukkende produkter som er miljø og svane markedet. For at holde mig sund, spiser jeg varieret, økologisk og dyrker motion 3 gange om ugen.

  Jeg følger dig på bloglovin 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie L G

  Jeg følger fast med via bloglovin 🙂
  Jeg køber kun cremer, shampoo, makeup og husholdningsmidler der er uden parafume/parabener/miljømærket.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejlig konkurrence. Jeg følger både på Instagram og Bloglovin.
  For sundhed sørger jeg for at spise varieret og for miljøet smider jeg sjældent noget ud. Det kan tit bruges. Fx brune bananer kan fryses ned og laves til banais 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Virkelig fine skåle og dermed også en super konkurrence! Jeg sorterer mit affald og forsøger for så vidt muligt at købe økologisk i det omfang, min økonomi som studerende tillader det 🙂 Jeg følger bloggen via Bloglovin og på instagram!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Kristensen

  Rigtig fin konkurrence, jeg vil elske at få fingerne i de fine skåle.
  Fornylig er jeg begyndt at gå mere op i hvad der står i varedeklarationen bag på madprodukter, for at se hvor naturlig et produkt er og det hele ikke er lavet af fx koncentrat som i de fleste juicer. Udover det spiser jeg mange grøntsager og frugter i løbet af en dag.
  For at beskytte miljøet går jeg en del op i genbrug når det kommer til alt, næsten. jeg bruger fx. ikke plast vandflasker, men en Bobble drikkedunk, jeg er stor forbruger af pantsystemet og kunne ikke drømme om at smide en dåse eller flaske i skraldespanden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Det er godt nok nogle flotte skåle, og endda med en god baggrund også!
  I det daglige tager jeg hellere en ekstra trøje på, frem for at skrue op for varmen, og jeg tænker også på mit vandforbrug. Ellers cykler jeg til og fra mit studie, når vejret tillader det.
  Og så følger jeg din dejlige blog på bloglovin’

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana k

  Meget meget fine skåle!

  Jeg forsøger så vidt muligt altid at købe økologisk! Derudover slukker jeg altid for vandet i badet når jeg bruger sæbe osv. Jeg vasker altid tøj på 30 grader og hænger tøjet til lufttørring. Jeg slukker altid direkte på kontakten, grønt affald ryger i kompost, Osv. Osv. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Hej!
  Hvor er de fine og så biologisk nedbrydelige, wau! 🙂
  Jeg køber ind efter årstiden og gør meget for at undgå madspild.
  Da jeg er studerende, er det økonomiske overskud på et minimum, men jeg køber økologisk, når det er muligt.

  Jeg følger glædeligt bloggen her og på Instagram.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniel

  Min største indsats for at bevare miljøet består nok i at transportere mig primært vha. af cykel og offentlig. Jeg er dog også meget opmærksom på madspild 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Andersen

  Hejsa
  Jeg følger dig på bloglovin, instagram og facebook 🙂
  Og jeg sørger for at papir og flasker/glas ryger til genbrug. Bøtter fra Matas, ryger tilbage til dem.
  Størstedelen af det jeg køber er også økologisk, eller fra Danmark.
  Vi har jo alle et ansvar for planeten,

  Hav en dejlig dag
  Hilsen louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth Mortensen

  flotte skåle.

  Jeg tænker meget på miljøet, så køber gerne økologiske varer selvom jeg lever på su, derfor er det ikke 100%. Jeg har en (måske fler) kød fri dag i ugen, også dage hvor jeg ikke får varm mad hvilket også skåner miljøet. Lyset bliver slukket i forladte rum. Jeg cykler rundt som både giver motion og sparer co2, eller tager bus. Jeg køber genbrug, gerne fine tallerkner, skåle, sølv bestik men også tøj.

  følger via bloglovin, facebook og insta:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kia

  Puha, føler jeg gør for lidt for miljøet, selvom jeg gør mere end de fleste – jeg ville elske hvis vi også i vores kommune kunne sortere vores skrald lidt mere, ligesom det siges at de med succes gør i Rødovre kommune…. Men hønsene får da grøntsagsresterne som skræller og lign., cyklen bruges i stedet for bilen og jeg lever tilmed som veganer på vegne af dyrene, som har det alt for dårligt i den her verden. Alt herhjemme er således vegansk, økologisk og dansk så vidt det overhovedet er muligt. Derfor er sådanne initiativer, som at bruge bambus, majs, NATURLIG farve og ØKO harpiks til disse fede skåle lige efter mit hoved, og jeg er helt tosset med de gule og grønne!

  Jeg følger forresten din blog via Bloglovin’ 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hvor er det nogle fantastiske skåle!!

  Det er en hjertesag at være god mod miljøet, så vi alle kan være her, også når mine børn engang får børn.
  Jeg tænker selv over mit vandforbrug, tager altid et indkøbsnet med ud og handler, spiser vegetarisk, bruger miljøvenlige sæber og vaskepulver for at give et udpluk.
  Det skal ikke lyde som om, at jeg er hellig, men jeg ser det vigtigt at vi alle gør en lille indsats til ære for os selv og miljøet.

  Tak, jeg følger dig fast på facebook og instagram.
  Keep up the good work!
  – Sara

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tinna Leth

  Hej til’ Det skal smage af noget:)
  Jeg syntes jeg gør noget for miljøet og min/familiens sundhed. Undgår mad spild, ved at vi har høns som får vores madrester, giver super flotte æg til gengæld. Jeg har lille køkkenhave og drivhus med sunde råvare, til sommeren og vinteren. Motionen foregår ved havearbejde i vores store have:)
  Dette er en bid af hvad jeg gør, går meget op i sundhed og miljø
  Jeg følger din blog via Bloglovin
  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Jeg følger din blog via Bloglovin’! Personligt køber jeg kun duftneutrale cremer, shampoo og lignende fra svane-, miljø- eller eco-mærkede mærker 🙂 Derudover er jeg opvokset med øko-mad så det går jeg også selv rigtig meget op i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Krogshede

  Jeg prøver så vidt som muligt at købe økologisk, desuden har vi sortering af skraldet her hvor jeg bor, papir/pap, glas, plastik, grønt affald, batterier og almindelig brandbart skal alt sammen sorteres hver for sig, hvilket jeg synes er godt, så det der kan bliver genbrugt og det andet bliver nedbrudt rigtigt.
  Jeg følger med via bloglovin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Jeg går efter parfumefri dansk og økologi i mine almindelige indkøb. Så er der mindre kemi og transport.
  Jeg følger via bloglovin 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhh, de er lækre og må gerne pynte i mit køkken! 🙂

  Jeg bruger meget genbrug – både giver til genbrug og køber i genbrug. Nogle gange er det vildt hvad folk giver væk! Jeg gemmer altid poser fra supermarkederne og tager dem med, når jeg skal handle. Herudover sortere vi en stor del af vores affald og forsøger så vidt muligt at slukke lys efter mig, når jeg ikke befinder mig i rummet (det er min kæreste så knapt så god til – så han får ofte en lille skidebalde! ;D )

  Jeg følger dig på blogloving 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Frisgaard Gunnersen

  Jeg forsøger så vidt muligt at købe økologisk, miljøvenligt og bæredygtigt. Desuden laver vi madplaner, så fx vores madspild er så minimalt som muligt. Køber kødet ved slagteren, og bruger særlige poser til opbevaringen så vi kan spare på emballagen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Hvor er de fine!

  Jeg følger dig på instagram!

  Jeg er vegetar og går i den grad ind for mindskning af madspild 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Ps. Der skulle selvfølgelig stå bloglovin 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  FANTASTISK alternativ til plastik! Jeg vil SÅ gerne ændre mit køkkenudstyr til en mere miljøvenlig udgave.. Startende med majs/bambus skåle..!? 🙂
  Jeg er fanatisk genbrugsorienteret og kan slet ikke holde ud at vi smider så meget emballage i skraldespanden, som sagtens kan genanvendes, hvis folk gad at sortere deres affald og myndighederne valgte at investere i nogle holdbare genanvendelsesløsninger.

  Jeg følger dig forresten på bloglovin. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Jeg følger på bloglovin’
  Jeg sorterer så meget, at det næste er et deltidsarbejde. Så meget jeg kan sortere, bliver sorteret. Og så bruger jeg neutral produkter så vidt muligt, fordi jeg har en sart hud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vild med skålene! Super skønne farver.

  Hvad jeg gør for miljøet og samfundet? Puha, må nok være ærlig og sige ikke meget.

  Jeg sortere mit skrald, selvom Aarhus kommune ikke ligefrem forsøger at gøre det nemt.
  Jeg minimere mit madspild ved at lave madplan, og samtidig bruge hele varen – F.eks bruge saften fra en appelsin til juice og skraldet til en kage.
  Jeg cykler i stedet for at benytte køretøjer, der forurener via brændstof.
  Jeg bruger miljøvenlig sæbe, opvaskemiddel og vaskepulver.
  Jeg bruger en stofpose, når jeg handler i stedet for papir eller plastik. Og ja, papirsposer er mindst ligeså skadelige for miljøet som poser af plastik. Ved plastik er det forbrændingsprocessen, der er skadelig, hvor det er produceringen ved papirsposer.
  Ja, det var vidst mere eller mindre det.

  Til slut – jeg læser bloggen via blogloving appen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • christine

  Jeg køber kun rengøring der er svanemærket og økocertificeret/svanemærket hudpleje. Derudover synes jeg generelt jeg tænker mig godt om med alt omkring mig, eks vandforbrug, plastflaskeforbrug, køb af øko mad, madspild m.m.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • christine

  og jeg følger vi bloglovin. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  På det seneste er jeg begyndt at gå ret meget op i, hvad jeg tager med i madpakken. Har virkelig mærket en forskel på at sørge for at pakke mellemmåltider, på den måde kan jeg nemmere undgå fristelserne når jeg kommer hjem:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg cykler altid, og så har jeg altid et net med, når jeg er ude og handle.
  Jeg følger på blogloving 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lovisen

  Hvor er det nogle lækre skåle…
  Jeg følger via Bloglovin.
  Jeg slukker lys i rum vi ikke er i, lader ikke vandet løbe… Har derfor også altid en kande koldt vand i køleskabet.
  Så tænker jeg over hvad der er i cremer og sæber, samt vaskemiddel og rengøringsprodukter.
  Som noget nyt er bilen solgt, og nu skal vi se om vi kan klare livet på cykel og med det offentlige.
  Og sidst men ikke mindst inddrages børnene i hvordan man passer på miljø og sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • line b

  jeg følger dig via bloglovin, og går som flere af de andre meget op i at undgå madspild. Dvs jeg forsøger at planlægge min indkøb og ikke mindst fryser jeg ofte både frugt og grøntsager ned hvis de er ved at se lidt kedelige ud. Det er perfekt at bruge i supper og smoothies senere hen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Åhh de er godt nok fine!
  Jeg går rigtig meget op i miljøet og synes selv jeg gør en masse små ting i hverdagen som viser dette. Fx sorterer jeg affald og papir kommes til genbrug. Jeg prøver på altid at tage cyklen så vidt mulig. Køber aldrig poser i supermarket, men bringer selv en indkøbspose.
  Mht mine cremer, køber jeg altid danske, svanemærkede, gerne økologiske mærker. I hvert fald cremer uden parabener, parfume og andre unødvendige stoffer. Ville simpelhen elske at vinde disse skåle! 🙂

  ps! Jeg følger bloggen via Bloglovin 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Sikke dog nogle skønne, glade farver! De vil pynte i mit køkken 🙂

  For at skåne miljøet køber jeg stort set kun økologiske fødevarer – det kan dog være lidt svært på SU, men jeg prioterer god mad og miljø og sundhed meget højt, så det er et valg jeg har taget. Desuden sorterer jeg mit affald og tager korte bade. Jeg cykler altid til stort set alle steder, og så husker jeg altid et stofnet når jeg handler ind. Og så køber jeg desuden altid svane- og miljømærkede produkter, både til personlig pleje og rengøringsprodukter.

  Jeg følger dig forresten via Bloglovin’.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla P

  Hvor er det et fint initiativ.
  Selv prøver vi at affaldssortere så vidt muligt, vi har faktisk ikke plads til det, og det ser da også lidt dumt ud, men vi har bl.a en post til papir og pap, som vi sorteret nede i gården, vi bor i lejlighed. Vi smider vores glas og flasker uden pant i en flaskekontainer der står ude på gaden, køber næsten kun genbrugs møbler, køkkenredskaber, gryder osv. Vi afleverer vores tøj i genbrugsbutikker eller til hjemløse. Sælger selv vires gamle ting, eller giver dem væk på facebok. Vi har minimalt med madspild og smider entet mad man kan se man ikke når at spise i frysere eller improviserer en ret, fx suppe. Så køber vi så vidt muligt økologisk, bruger ikke staniol, men opbevaringsbokse og bruger selvfølgelig sparrepærer 😉 tænk sig, det var faktisk en del, det tænker jeg slet ikke over til dagligt. Det er bare en måde vi har valgt at leve på. Selv så jeg gerne vi gjorde mere, og det kommer vi også til når vi får hus og mere plads til at samle skraldet til genbrug og fx have dyr og selv dyrke grøntsager.. Vil gerne være så selvforsynende som muligt!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene B

  køber såvidt muligt ØKOLOGISKE og danske produkter og parabenfri creme og makeup, sæbe uden parfume mv. både for at beskytte vores miljø og forebyggelse af allergi mv. og bruge friske råvarer. Undgår også såvidt muligt E-numre (farvestoffer mv.).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henrik

  Fede produkter!

  Jeg bruger min juicepresser flittigt, så ingen frugt eller grøntsager bliver smidt ud. Den overskydende masse efter presningen bliver frosset ned i små poser og kan bruges til bagning, gryderetter ol.

  Følger din blog “direkte” – dvs jeg bare har dit link liggende i mine foretrukne sider.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joy

  Jeg sorterer affald. Håber at det engang bliver obligatorisk i hele landet.
  I forhold til min sundhed, så har jeg skruet ned for beauty produkter samt vaskemiddel med meget kemi og parfume. Det startede da jeg blev gravid, men nu er jeg blevet så glad for disse produkter at jeg fortsætter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg spiser mindre kød, køber animalske produkter i økologisk udgave, spiser flere grøntsager og prøver at køber produkter, der er dansk produceret og/eller økologiske. På den måde håber jeg at gøre noget godt for miljøet, dyrevelfærden og min egen sundhed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Bonke

  Jeg køber så vidt muligt alt frugt, grønt og produkter der stammer fra dyr, økologisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg sorterer mit skrald, og så køber jeg økologisk – dog hellere dansk frem for økologi. For at holde mig sund dyrker jeg motion, spiser sundt og plejer mine sociale relationer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Min sundhed gør jeg mest for ved at lave ekstra mad, som vi fryser ned. Det er vores fastfood, når det skal gå hurtigt. Mit væsentligste bidrag til miljøet er at lære mine børn, hvorfor jeg vælger som jeg gør, f.eks. hvordan jeg vælger de produkter, vi bruger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Andersen

  Jeg følger bloggen på FB 🙂

  Jeg køber aldrig poser og spiser kun kød 1-2 gange om ugen. I stedet spiser jeg masser af grønt, fisk og proteiner fra ost, bønner, kikærter mm.

  Nyd weekenden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg prøver så godt som muligt at undgå madspild, derudover sortere jeg mit skrald.:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har faktisk lige købt en af de der bobble drikkedunke, der skulle være sunde og fintrere vandet, og angiveligt give det en bedre smag. Det giver ldt god samvittighed haha 🙂
  Derudover prøver jeg virkelig at gøre alt jeg kan for miljøet – jeg slukker lyset når jeg forlader rummet, jeg slukker tv’et og computeren og prøver at spare på energien så godt som muligt, og undgå madspild. Så sorterer jeg papir, flasker, aviser og køber rigtig meget secondhand tøj.

  -jeg følger din blog via bloglovin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg bruger selv glas og lertøj frem for plastic, da dette netop ikke er godt for miljøet eller én selv.

  Jeg følger din blog på Bloglovin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina K

  Jeg cykler, går eller tager offentlige transportmidler

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er netop startet som følger på Bloglovin’, og vil mægtig gerne vinde de flotte skåle.

  Jeg går meget op i at mindske vores affald og have så lidt madspild som overhovedet muligt. Og jeg bruger en del krudt på at forklare min ældste datter (den lille er under et år, og behøver ikke morens prædikener endnu…) om affald, genbrug og at spise hvad der er i køleskab og køkkenskabe inden vi køber nyt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten Aakerman

  Deltager gerne og lige fundet dig på facebook.Prøver at spare på lys,vand og varme. Solgt bilen og bruger offentlig trafik.Spiser økologisk i det omfang jeg har råd.Får lige nu kasse fra årstiderne hver anden uge som er økologisk og køber altid økoæg uanset pris.Dyrker i lille have lidt grønt og frugt selv om sommeren. Bruger kun miljøvenlig vaskepulver

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg gør meget ud af at sortere mit affald. Tager metallåget af glaskrukker og smider det hver sit sted.
  Jeg bruger miljømærket rengørings- og vaskemiddel – og eddike i stedet for skrap kalkfjerner, når det er nok.
  Jeg vasker på så lav en temperatur som muligt og sørger for at fylde vaskemaskinen.
  Jeg køber økologisk i så høj grad, som jeg overhovedet har råd til.
  Jeg genbruger plastikposer, sparer meget på sølvpapiret, køber frugter og grøntsager uden at pakke dem ind i plastikposer osv.
  Jeg slukker på stikkontakten, når jeg ikke bruger den.
  Jeg tager sjældent lange bade og lader ikke vandhanen løbe unødigt eller kraftigt.
  Jeg gør meget ud af at undgå madspild – laver peberfrugtpuré af de runkne peberfrugter, fryser halvbrune bananer til is, planlægger menuen efter køleskabsindholdet osv.
  Det er vist lige det, jeg kan komme i tanke om.
  Noget, jeg er flov over og rigtig gerne vil arbejde på, er, at jeg forbruger alt for meget, fordi jeg elsker at shoppe. Det må helt klart være næste punkt at arbejde på!!
  Jeg følger via bloglovin og Facebook:-)
  Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej

  Hvad gør jeg i grunden for miljøet?? Nogle ting er en vane og så tænker vi ikke mere over det…

  Vi dyrker vores have uden giftige sprøjtemidler.
  Sorter vores affald.
  Er minus reklamer.
  Læser aviser over nettet.
  Lukker lys, tv og pcerne på kontakterne.
  Har brugt sparepære i mange år.
  Nyder at de meste i køkkenskabene er økologisk (og har været det i ca. 15 år).
  Køber mange økologisk grønsager og frugter. (Ked af at Årstideren ikke leverer i vores lille landsby.
  Økologiske mælkeprodukter.
  Hvis jeg ikke kan finde økologisk kød, vælger jeg frilandsgrise og køer.
  Gemmer og genbruger evt. rester af maden.
  Har nogle firkantede glasskål som jeg gemmer maden i. Der står bl.a. en i fryseren, som jeg kommer evt. rester af grønsager i, så der bliver til tærter, supper og gryderetter.
  Kommer de mærkeligste ingredienser i brød og boller. f.eks. kartofler, ris, grønsager, stuvet hvidkål, majs, risengrød mm.
  Laver en slags pesto af kogte gulerødder med peberfrugternes endeskiver, som jeg kommer på brødet og bager dette. Mums.
  Bruger stokke og blade fra blomkål i supper.

  Jeg ville blive glad for skålene til yoghurt mm til børnebørnene.

  Jeg følger bloggen på facebook, da bloglovin og jeg ikke altid er venner 😉 Og bloggen er på mit blogrul..

  Kh
  Hanne

  Ps. Der er da tusind ting, som jeg gør uden at tænke over det. 😉
  Bruger en vaskebold i vaskemaskine med nogle mineralske sten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu jeg desværre studerende , og har derfor ikke den ønsket økonomi til at kunne handle 100% økologisk og fair trade – men jeg gør det bedste jeg kan, og vil helst så ofte kunne handle produkter der ikke skader vores miljø så hårdt ! Og så er jeg stor tilhænger af at dele vores skrald op, så det bedre kan genbruges !! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine rasmussen

  For at tage størst muligt hensyn tin min sundhed og miljøet undgår jeg parfumeret vaskemiddel til vasketøjet samtidig med at jeg oftest vasker på 30 grader. Derudover bruger jeg også parfumefri showergel og håndsæbe og bruger stortset aldrig parfume. Jeg sortere mit skrald ret grundigt og prøver at bruge al min mad, så jeg undgår madspil. Derudover slukker jeg også altid lyset efter mig, hvis jeg har været i er rum.
  Jeg følger med via bloglovin’ 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sophie

  Jeg forsøger altid at købe årstidens frugt og grønt – og fragter dem hjem på min cykel 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jan K.

  Følger via Facebook ;o9

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jan K.

  Jeg sørger for at kompostere alt komposterbart affald og følger via Facebook ;o9

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har du lyst til lidt sødt?