3 Alternativer til mælk som du (måske) ikke kendte

Japansk krydderimix – Gør det selv!

Japansk krydderimix

Står du og mangler noget, der kan give et pift til stegte grøntsager, supper eller bare på en avocadosandwich, så led ikke længere. Det japanske krydderimix Shichimi Togarashi er ikke så nemt at opstøve i Danmark, men de fleste ingredienser kan fåes i helt almindelige supermarkeder. Min version er egentlig ikke helt korrekt for jeg har udeladt den japanske peber, men jeg synes ikke at forskellen er markant, når jeg sammenligner med denne version fra Souschef

Japansk krydderimix – Inspireret af Shichimi Togarashi

Du skal bruge:

skallen fra en økologisk appelsin

1/2 ark noritang (evt mindre hvis du ikke er vild med den lidt fiskeagtige smag)

2 tsk sorte sesamfrø

2 tsk lyse sesamfrø

2 tsk stødt ingefær

2 spsk chiliflager

——–

Appelsinen rives og skallen drysses på et bagepapir og bages i ovnen ved 130° C i ca 40 minutter. Rist sesamfrøene forsigtigt på en pande, så de begynder at poppe og får smag, men ikke bliver brændte. Arket med noritang findeles i en minihakker og alle de resterende ingredienser blandes. Velbekomme – garanteret smag og spice!

Kig med ovre på bloggens Facebook og se, om du kan spotte, hvad jeg ellers har købt ind af spændende smagsgivere.


Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

6 kommentarer

 • Det må jeg prøve:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det har du slet ikke tid til Rene med alle de blogs der skal kommenteres på 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhm den lyder som noget mine smagsløg vil sætte pris på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Ja Maria knald på smagen det kan vi lide 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mary-Liz

  Ja se, det fik du jo til at lyde meget nemt, så det må jeg prøve, selv om jeg kan se der skal haves gang i både ovn og pande osv.
  Men lækkert er jeg sikker på det bliver og jeg er selv til mad med smag:-)

  Mary-Liz
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Haha jeg synes faktisk ikke det var så besværligt. Intet at sammenligne med den mega opvask der står her efter aftensmaden, så den må jeg vist hellere kaste mig over

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 Alternativer til mælk som du (måske) ikke kendte