Kombucha i Danmark!

Sunde chips

Sunde chips

Sunde chips, lyder det næsten for godt til at være sandt?

Disse små hapsere er lavet af en rest havregrød, så du får også brugt dine rester og begrænset madspild samtidig. Opskriften på de sunde chips er inspireret af en opskrift på havreknækbrød fra bogen Den Sunde Faste.

Havregrøden (anden slags grød kan også bruges) bredes tyndt ud på bagepapir – Hvis du ikke kan få det tyndt nok, så læg evt et andet lag bagepapir penslet med olie ovenpå og rul med kagerulle. Sørg for at det er samme tykkelse over det hele – hvis ikke bliver de ujævnt bagt. Hvis du kigger godt efter kan du se at mine blev lidt vel solbrændte nogle steder. Drys med sesamfrø og solsikkekerner Bages 10 min ved 180C – tages ud af ovnen og marker med en pizzaslicer eller kniv, hvor store de skal være. Bages yderligere 10 min – men hold øje med dem, måske skal de have lidt mere eller mindre alt efter netop din ovn. Tages ud og køler af på en bagerist. Når de er helt afkølede kan du brække dem efter de linier du skar.

Spis de sunde chips med en lækker yoghurt dip, en hummus eller guacamole og en masse grøntsagstænger.

Alternativt kan du drysse dem med indiske krydderier eller parmesanost og middelhavskrydderier. Eller lav en sødere version med kanel eller lakridspulver.


Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

6 kommentarer

 • Det var da et herre godt tip! Jeg har tidligere brugt mine havregrødsrester som klatkager ved at putte et æg eller lidt hytteost og sødemiddel i grøden og derefter bagt den, eller ved at bare bage grøden som den er, men jeg har aldrig prøvet at smøre den tyndt ud som “chips”. Det må jeg helt sikkert prøve, sikke et dejligt tip 😀

  Anna – http://wonderwomanwannabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Klatkager lyder også godt 🙂 Dejligt du kan bruge tippet – de kan også smøres lidt tykkere og blive til knækbrød

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønne chips, og de fleste blev også sprøde.

  Første omgang lavede jeg dem helt tynde, og her blev de også sprøde, men da jeg ville lave knækbrød, og lavede dem en anelse tykkere, så blev de meget bløde, selvom jeg lod dem stå i ovnen i lang tid.

  har du et tip til dette? :0)) smil Lene.

  har lavet et blogindlæg på min egen blog med chipsene, fordi de blev så fine, og lækre. Naturligvis med link til din blog.

  Du kan læse med her:

  http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/

  Smil Lene B.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Hej Lene – det var dejligt du kunne bruge opskriften – jeg må ind og kigge på din version. Jeg havde lidt samme problem med knækbrødene, derfor blev de til chips, så der kan jeg desværre ikke hjælpe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, de fungerede fint som chips, lækre og sprøde, mums. Kunne spise dem alle på een gang. 🙂 Det er nok det vi skal holde os til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Super – det er altid dejligt at høre, når I prøver opskrifterne af! Klart et bedre alternativ end almindelige chips

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kombucha i Danmark!