Kom og vind Stenalderkøkken x 2

Kødfri Mandag med Glutenfrie pandekager

Kødfri mandag

Sidste mandag var jeg til foredrag og lækker grøn middag med Noura fra Meatfree Mondays. Organisationen er verdensomspændende og arbejder i sin enkelthed på, at vi ved at begrænse vores forbrug af kød, kan hjælpe verdens klima og miljø. Ærligt talt blev jeg ret overrasket over at høre, at for producere en enkelt bøf bruges der vand svarerende til 4 timers rindende brusebad plus at bøffen udgør 20 kilometers biltur i klimabelastning. Se mere om  hvor belastende kødproduktion er for miljøet på denne youtube video

Kødproduktion sætter altså et kæmpe aftryk på klimaet, men det kan der heldigvis gøres noget ved og faktisk ret simpelt . Ved at indføre bare en enkelt kødfri dag om ugen, ville vi på verdensplan kunne gøre en stor forskel – Jeg støtter derfor gerne projektet her på bloggen – At der er så mange lækre grønne alternativer og at mere grønt også er godt for sundheden øger bare lysten og motivationen.

Her et ret lækkert bud på aftensmad på en kødfri mandag. Vi har fået boghvede*pandekager med marinerede rødløg, avocado, rødbede, gulerod og salat med en klat græsk yoghurt og hjemmelavet japansk krydderimix.

*Boghveden er i øvrigt glutenfri, har et højt proteinindhold og påvirker ikke dit blodsukker i så høj grad som andre kornsorter.

Kødfri mandag boghvedepandekager

(Ca 10-12 stk – egner sig til frys – så lav bare en stor portion, så har du til næste mandag også)

300 g boghvedemel

4 dl mælk (eller mælkealternativ)

2 æg

1/2 tsk salt

1 tsk natron

1 tsk citron

Bland alle ingredienser og lad dejen hvile en times tid i køleskabet (hvis du har tid og tålmodighed til det). Steges på panden i kokosolie – bruger du en slip-let pande er fedtstof næsten overflødigt, når du først er kommet i gang. Steges ved jævn varme og vendes, når der kommer små bobler på overfladen.

Opskrift marinerede Rødløg

Snit et rødløg fint og drys med lidt salt – Hæld en spsk eddike over (hvidvinseddike, balsamico eller citronsaft kan bruges) og lad løgene stå ca 1/2 time – Edikken og salten trækker den skarpe smag af løg ud.

Vil du have mere inspiration til Kødfri Mandag så kig ind i denne samling af lækre opskrifter til grillen ¨Kødfri Mandag – Grønt på Grillen¨ 

Kødfri Mandag

Kødfri mandag

Kødfri mandag

Follow

2 kommentarer

  • Emilie

    Hej
    Smager pandekagerne meget af æg, sådan omelett-agtig?

    Mvh
    Emilie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej emilie – Nej det synes jeg ikke. De smager af lidt grovere almindelige pandekager, hvis det giver mening 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kom og vind Stenalderkøkken x 2