3 måder at bruge juice i maden

Lav din egen Dukkah

Dukkah

Jeg er gået hen, og blevet ret så forelsket i de lækre dukkah´er fra danske Mill & Mortar. Desværre er der ingen refills til de fine sorte dåser, så med mit forbrug tænkte jeg, at det ville være en god ide at prøve selv at lave det.

Hvis du ikke kender til dukkah (hvad jeg ikke gjorde indtil fornylig) så er det en krydderi- og nøddeblanding som beduinerne i Nordafrika havde med sig på langfart. De kunne, hvor de end kom frem, lave et udsøgt måltid af enkle sager. Bare lidt brød dyppet i sesamolie og dernæst i dukkah tilfredsstiller både smagsløg og mavesæk. Smagen er krydret, salt, sødt og fuld af umami fra de ristede mandler, sesam og pistacienødder.

Blandingen kan bruges til snacks og til at dyppe grøntsager i. Drysses på salater, dampede grøntsager eller supper. På en æggemad eller avocadosandwich eller som marinade til fisk eller kylling.

Til den røde dukkah skal du bruge

100 g smuttede mandler

20 g sesamfrø

2 tsk røget mild paprika

1 tsk salt

1 tsk sukker

et nip chili efter smag

Rist forsigtigt mandlerne på en stegepande – når de er næsten færdige tilsæt sesamfrøene og rist lidt yderligere uden de brænder på. Lad det køle ned og blend mandler og sesamfrø i en minihakker tilsæt krydderierne og bland grundigt.

Følg bloggen på Bloglovin eller Facebook og opskriften på den grønne dukkah med pistacienødder kommer snart din vej. Orker du ikke selv at lave den eller leder efter en perfekt lille gave, så kan de købes her hos Mill & Mortar

Dukkah

Dukkah

Follow

4 kommentarer

 • Åhh den de er virkelig gode de to, men du har ret – det bliver hurtigt et dyrt bekendtskab. Jeg har også tænkt på selv at lave det efter jeg smagte det, men nu har jeg jo noget at gå ud fra 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Hej Sabrina – så er jeg ikke alene om at være fan 🙂 De er nemlig SÅ gode og forsvinder alt for hurtigt, når alle i familien også kan lide dem. Jeg synes selv, jeg har ramt smagen ret godt, men kvaliteten af mandlerne spiller ind og den kan jeg ikke helt matche. Men prøv det og lad mig høre hvad du synes.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Uhm det vil jeg også hoppe på mht til mandler, hvis du kan komme forbi torvehallerne i Kbh er der en lille bod udenfor der forhandler nødder og tørrede frugter og de har de mest fantastiske mandler man køber i store poser til ca 90 kr for tror jeg 800 gr , dem har jeg brugt i flere år men det skal være boden udenfor

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

3 måder at bruge juice i maden