Forkælelse på Drakamöllan

Meatfree Monday med Havudsigt

PicMonkey CollageI sidste blogindlæg var vi en tur over Sundet, men denne gang er jeg hoppet lige tilbage over Broen, hvor Meatfree Monday Danmark havde teamet op med den nye picnicjoint Havblik i Dragør.

Meatfree Mondays formål er gennem lækre spiselige events at rette fokus på vores forbrug af kød. Ved bare en enkelt kødfri dag om ugen kan vi sammen gøre en stor forskel for miljøet og dyreetikken. Du kan læse lidt mere om det lige her i dette indlæg detskalsmageafnoget.dk/kodfri-mandag For fremtidige events check meatfreemonday.dk – der er masser af grønne events planlagt for efteråret. De kan også følges på Facebooksiden her facebook.com/MeatfreeMondaysDenmark

Denne uges event foregik på Dragør Fort, hvor Havblik har slået vinduerne op for et ganske nyt koncept. Køb en picnickurv eller en snackkurv og find et dejligt sted at sidde på taget med udsigt over havnen eller over Øresund og Broen – Det bliver ikke meget bedre, når sommeren arter sig i Danmark.

Man kan også nøjes med at købe drikkevarer, lidt oliven og nødder – eller hvad med en en økologisk iskaffe eller hjemmelavet limonade?- Et ret så fint alternativ til is på havnen. De fleste sager der sælges, er oven i købet økologiske og primært lokale. I dagens anledning var picnickurven vegansk, men måske kan de lokkes til at lave en grønnere kurv, hvis den bestilles på forhånd her på deres facebookside. www.facebook.com/havblikdragoer Det er i det hele taget en god ide at bestille på forhånd, da de har travlt på pæne varme dage, som vi er så heldige med for tiden.

Follow

3 kommentarer

 • Tak for tippet med meatfreemonday 🙂

  Jeg er for første gang i mit liv begyndt at eksperimentere med kødfri måltider – store skridt for en person, der ellers har sværget til kød, som en absolut essentiel del af et hvert måltid.
  Nogle gode råd til en begynder der snuser lidt rundt i det kødfri univers?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Hej Christian – det lyder godt at du er åben for at eksperimentere med det kødfrie. For mig handler det primært om at give den gas med krydderier, konsistenser og krydderurter – Kød har en helt særlig umami og fylde som grøntsager ikke har når de står for sig selv. Inspiration kan findes her på min egen side i al beskedenhed – Check f.eks gode aubergineopskrift eller hos River Cottage ¨Veg Every Day¨ – Yotam Ottolenghis ¨Plenty¨ eller hvad med sådan en gang her http://kriscarr.com/recipe/cauliflower-steaks-over-garlicky-edamame-mash/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Lise,

  Tusind tak for svaret. Jeg tror du har helt ret med konsistens og manglende umami.
  Jeg må i krig med dine opskrifter fra A-Z 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forkælelse på Drakamöllan