Spar 25% på fine sager til dit køkken

Forår hos Årstiderne

Årstiderne

En veninde havde inviteret mig med til fællesspisning hos Årstiderne på Krogerup Avlsgaard, og det sagde jeg ikke nej til – Godt selskab, god mad og smukke omgivelser plus lidt nysgerrig for at få et kig ind bag facaden. Jeg synes Ejlersen & Co gør det godt og har slået et stort slag for, at vi spiser mere grønt med fokus på masser af smag, for at gøre økologisk grønt og frugt tilgængeligt for alle og at huske at behandle jorden ordentligt. Læs mere på aarstiderne.com

Det blev jeg klogere på ved besøget:

  • At man kan leje et stykke jord og dyrke sine egne grøntsager hos Aarstiderne – Løbet er kørt for i år, men man kan blive skrevet på venteliste til næste år.
  • At Noma har en person ansat 20 timer om ugen til at nørde med diverse grøntsager hos Aarstiderne – Der vælges sorter, dyrkes og afprøves nye og gamle varianter.
  • At Haver til Maver holder til på Krogerup. Støttet af Nordeafonden får børn og unge mulighed for at dyrke deres egne grøntsager og tilberede dem på stedet. Et koncept med skolehaver der nu er ved at brede sig til resten af landet

Omvisningen sluttede af med fællesspisning – Den stod blandt andet på flere lækre salater, som jeg vil afprøve hjemme. Skal du med næste gang, så kan du tilmelde dig her aarstiderne.nemtilmeld.dk

Menuen stod på:

Bønnesalat af hvide bønner, oliven, bladbeder og stegte auberginer,
Grønkålstatar vendt i vineddike og med hakkede æggeblommer og rødløg
Tomatsalat med forskellige farvede tomater og friskost
Grønne bønner med hakkede æg og kapers
Skvalderkål og mælder (ja du læste rigtigt mælder ikke nælder) som grønt tilbehør
3 slags fermenteret relish – heraf blandt andet en kimchi, som du kan finde opskriften på lige her

Årstiderne

Årstiderne

 

 

Follow

2 kommentarer

  • Hej Lise, den grønkålsalat lyder bestemt somnoget der skal prøves. Var det bare fintsnittet grønkål vendt i hvidvinseddike? Og er det måske den man kan se lidt af, på højre side af din tallerken? 🙂
    Signe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det skal smage af noget

      jeps det var bare fintsnittet – jeg var også overrasket over at det fungerede godt. vh Lise

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar 25% på fine sager til dit køkken