Spar 25% på fine sager til dit køkken

Forår hos Aarstiderne

Helt høj af foråret var jeg i sidste uge, desværre holdt vejret ikke så længe – Men hvor var det dog dejligt, så længe det varede. En veninde havde inviteret mig med til landkøkken hos Aarstiderne på Krogerup Avlsgaard, og det sagde jeg ikke nej til – Godt selskab, god mad og smukke omgivelser plus lidt nysgerrig for at få et kig ind bag facaden. Jeg synes Ejlersen & Co gør det godt og har slået et stort slag for, at vi spiser mere grønt med fokus på masser af smag, for at gøre økologisk grønt og frugt tilgængeligt for alle og at huske at behandle jorden ordentligt.

Det blev jeg klogere på ved besøget:

  • At Krogerup Avlsgård er et biodynamisk landbrug – og her sidder de fleste af Aarstidernes ansatte. Pakning og lager ligger i Jylland, da det er her de fleste økologiske landbrug ligger, og så er det i øvrigt er nemmere for frugt og grønt der kommer fra resten af Europa.
  • At man kan leje et stykke jord og dyrke sine egne grøntsager hos Aarstiderne – Løbet er kørt for i år, men man kan blive skrevet på venteliste til næste år.
  • At Noma har en person ansat 20 timer om ugen til at nørde med diverse grøntsager hos Aarstiderne – Der vælges sorter, dyrkes og afprøves nye og gamle varianter.
  • At Haver til Maver holder til på Krogerup. Støttet af Nordeafonden får børn og unge mulighed for at dyrke deres egne grøntsager og tilberede dem på stedet. Et koncept med skolehaver der nu er ved at brede sig til resten af landet
  • At Aarstiderne laver Kombucha – kan I huske, hvor meget jeg ravede over, at det ikke fandtes i Danmark – ja det gør det altså nu – den fåes i tre smagsvarianter og kan købes i en smagekasse, hvis det er svært at vælge her

Omvisningen sluttede af med fællesspisning – Den stod blandt andet på flere lækre salater, som jeg vil afprøve hjemme. Særligt overraskende var grønkålstataren – jeg vidste ikke at rå fint snittet grønkål smager godt med bare en vinaigrette.

Bønnesalat af hvide bønner, oliven, bladbeder og stegte auberginer,
Grønkålstatar vendt i vineddike og med hakkede æggeblommer og rødløg
Tomatsalat med forskellige farvede tomater og friskost
Grønne bønner med hakkede æg og kapers
Skvalderkål og mælder (ja mælder ikke nælder) som grønt tilbehør
3 slags fermenteret relish – heraf blandt andet en kimchi, som du kan finde opskriften på lige her

 

 

 

Follow

2 kommentarer

  • Hej Lise, den grønkålsalat lyder bestemt somnoget der skal prøves. Var det bare fintsnittet grønkål vendt i hvidvinseddike? Og er det måske den man kan se lidt af, på højre side af din tallerken? 🙂
    Signe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det skal smage af noget

      jeps det var bare fintsnittet – jeg var også overrasket over at det fungerede godt. vh Lise

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar 25% på fine sager til dit køkken