Kys frøen.....

Hvordan mediterer man?

Hvordan mediterer man?

Hvordan mediterer man? Vi bevæger os lidt på kanten af bloggens oprindelige udspring, men ind i et felt som i løbet af de sidste 5 år fylder mere og mere i mit liv. Et område som giver energi, skaber balance, indsigt og glæde. Mit syn på helbred og sundhed har i de senere år hævet sig op i et helikopter-perspektiv til at kigge på det hele menneske : Så udover kosten er søvn, motion, kreativitet, stressforebyggelse, sociale relationer og kontakten til vores højere bevidsthed vigtige for vores livskvalitet .

Jeg har efterhånden afprøvet mange meditationsformer: Fokus på åndedrættet, mantraer, musik/lyd, kontemplation, mudraer eller guidede meditationer for at nævne nogle.

Den måde jeg bruger nu, er et sammenkog af de metoder jeg har snuset til og gjort til mig egen. Det er denne metode, som jeg gerne vil dele med dig, så du måske kan få glæde af den eller inspiration til at finde din egen metode. Måske vil du få mod på at prøve den af, også selv om du måske nu tænker:¨Hmmmm meditation har jeg prøvet og det fungerede ikke for mig¨. Jeg vil gerne give dig lysten til at udforske feltet, for der ligger en guldgrube og venter uanset om du ønsker mere balance, lære dig selv bedre at kende, sove bedre om natten eller ønsker mere glæde i hverdagen.

Min metode til meditation

Vi kan kalde den stafet-meditation eller Integration-meditation…

 • Du tager en notesblok plus noget at skrive med, og så finder du dig et sted, hvor du kan sidde uforstyrret. Sæt en timer på 15 minutter.
 • Sæt dig godt tilrette med lukkede øjne.
 • Tag et par dybe indåndinger og slap af i kroppen.
 • Fokuser din opmærksomhed på området midt i panden. Dit blik bag de lukkede øjne vil naturligt dreje en anelse op, på samme måde som, når vi sover. Dette har en gavnlig effekt på din meditative tilstand er min erfaring.
 • Du beder så din højere bevidsthed om et ord, der lige netop bærer den energi eller det tema, som er vigtigt for dig i dag.
 • Ordet er det første der dukker op i dit hoved – Forhold dig helt ukritisk til det. Det er ikke nødvendigvis særligt ophøjet.
 • Sid så med ordet resten af tiden. Mærk hvad det gør i din krop, lyt til det og se om det evt kommer nogle stemninger eller billeder.
 • Hver gang dine tanker arbejder sig væk, så siger du ordet i dit hoved og vender tilbage til det fokus.
 • Når alarmen lyder efter de 15 minutter tager du notesblokken og skriver ordet ned plus eventuelle andre refleksioner.
 • Næste gang du mediterer starter du med fokus på ordet og beder om et nyt der bærer dig frem.

Så enkelt er det. Jeg håber, at du vil opleve at det er helt ukompliceret og at du vil gå til øvelsen uden følelse af, at man skal præstere noget eller man kan komme til at ¨gøre noget forkert¨.

Jeg oplever flere fordele ved netop denne metode:

 1. En integration af meditationen ind i min hverdag, da mine tanker flere gange om dagen vender tilbage til dagens ord. Jeg henter på den måde styrke heri og skaber balance.
 2. Den er en øvelse i kontakt til og i at lytte til min højere bevidsthed. Denne kontakt kan styrke kreativitet og gøre at vi kommer tættere på vores egentlige sande kerne.
 3. Vi får netop det, som vi har brug for lige nu og her enten i form af en ny energi, eller et fokus på områder vi kan arbejde med eller få forløst.

 

Lad mig endelig høre, hvordan der går og om du oplever at kunne bruge metoden. Læg meget gerne en kommentar her eller på bloggens Instagram-profil @detskalsmageafnoget

 

 

 

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kys frøen.....