3. søndag - Vind Grand Cru forskærersæt

Rødkål-tzatziki og en vinder

Adventskalenderens sidste låge gemte de fineste cocktailglas fra Holmegaard, som passende kan bruges til at tage hul på det nye år. Blandt alle jeres livsbekræftende nytårs-løftede-glas har jeg trukket en velfortjent vinder:

¨Hvor er de bare smukke! Og som du skriver, vil de være helt perfekte til fine desserter. År 2013 har været er hårdt år for mig, med mange personlige kriser og hårde odds – så jeg vil dette nytår skåle for, at det nye år forhåbentligt bliver fyldt med flere lykkelige stunder og samtidig glæde mig over, at det sidste år trods alt har gjort mig stærkere.Glædelig jul og godt nytår til dig og dine kære.¨

Tillykke til dig Anne-Sofie og de bedste ønsker til jer alle for 2014

—————————————–

Nu hvor julen er ovre, kan det være rart at få lidt lettere retter tilbage – Jeg kan varmt anbefale at finde inspiration i Årstidernes nyhedsbreve – der er mange lækre opkrifter med årstidens grønt. Særligt denne tzatziki lavet med rødkål er lækker og nem at lave – Tricket er at bruge en masse salt til at trække væden ud af rødkålen, det giver en anden smag og konsistens. Bare husk at skyllle salten ud af kålen igen.

RØDKÅL-TZATZIKI (til 4 personer)

1⁄2 rødkål
1 dl havsalt
3-4 dl græsk yoghurt
1-2 fed presset hvidløg
evt. lidt olivenolie

Kålet snittes meget fint (gerne på mandolinjern eller foodprocessor). Drys havsalt ud over kålen, og lad den stå i mindst 1 time. Skyl kålen grundigt og vrid den for vand. Skyl igen og vrid (smag på kålen og tjek at du har fået salten skyllet ud). Tilsæt yoghurt, rør sammen og smag til med hvidløg og olivenolie.

Fungerer fint som tilbehør til kød, fjerkræ, falafler eller vegetardeller.

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

12 kommentarer

 • Mmm, jeg elsker rødkålstzatiki! Det er også yndlings til moussaka og farsbrød. God idé at udsalte kålen – det vil jeg prøve.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det lyder lækkert – Det giver nemlig en helt anden konsistens og smag, når kålen har været saltet – det var også nyt for mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, sikke en god ide. Jeg har nemlig 1/2 rødkål liggende fra jul, som jeg ikke rigtig lige vidste, hvad jeg skulle bruge til. Det ved jeg nu 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har aldrig prøvet rødkåltzatziki, men hvilken genial ide. Det skal prøves. tak for dejlig inspiration

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det kan du roligt kaste dig ud i 🙂 – det er så lækkert med lidt hvidløg efter julens mere traditionelle retter

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det skal laves her i starten af det nye år. du skal nok høre når jeg har prøvet at lave det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor fedt med en rødkålsopskrift! jeg holder rigtig meget af kål, men en gang imellen bliver det bare lidt kedeligt – så denne opskrift er helt sikkert noteret og gemt til fremtiden. Desuden er det da mega fedt med Årstidernes nyhedsbrev – det havde jeg aldrig tænkt over – takker for det gode råd 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter ruders Hougaard

  Waue hvor er det lækkert

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3. søndag - Vind Grand Cru forskærersæt