Rabarberkompot smager godt!

Brød med god energifordeling

Som jeg har nævnt før, så har jeg været i gang med en større bagekavalkade – min fryser er nu fyldt til randen med skiveskåret brød. Målet var at finde frem til et brød, der kunne bruges både til morgen, frokost, mellemmåltid eller som et måltid i sig selv. Det krævede lidt mere protein og fedt, færre kulhydrater end det vanlige brød. De ¨hemmelige ingredienser¨ jeg fandt frem til er røde linser og æg, som giver ekstra protein. Linserne kan smages, skal det nok lige tilføjes, men jeg synes bedre om smagen af dem end surt rugbrød – og man kan nu sagtens bruge det med noget sødt på f.eks skiver af jordbær og banan – mums!

Du skal bruge: 100 g røde linser (stillet i blød i ca 8 timer- hæld derefter vandet fra), 30 g hakkede mandler, 30 g hakkede hasselnødder, 60 g hørfrø, 50 g havregryn, 300 g fuldkornshvedemel, 1 æg, ca 1 tsk salt og 4 dl vand – et drys sesamfrø.

Bland de tørre ingredienser og tilsæt ved omrøring de våde – hældes i en sandkage/rugbrødsform drys med sesamfrø – Jeg bruger bagepapir i formen, så er det nemmere at få brødet ud og man behøver ikke smøre den. Bages i ved 150°C i ca 1 time og 15 minutter – køler helt af inden det skæres og spises.

En skive brød på 60 g indeholder ca 135 kalorier med en fordeling på 25% fedt, 17% protein og 58% kulhydrat.

Jeg overvejer allerede hvordan brødet kan varieres måske ved at bruge andre melsorter eller tilsætte en moset banan, kokosmel og tranebær – Eller i en anden grøft med revet gulerod, fetastykker og middelhavskrydderier.

Follow

21 kommentarer

 • Hold da op hvor ser det bare lækkert ud det brød.

  http://www.voresmini.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Tak 🙂 Jeg napper gerne et stykke uden noget om eftermiddagen

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da helt op, hvor ser det brød lækkert ud!
  Jeg har, lige som dig, ikke specielt meget lyst til den sure rugbrødssmag, så denne opskrift skal helt sikkert prøves af! Det er oven i købet heldigt at jeg godt kan lide smagen af røde linser 🙂

  – Kathrine
  http://brokeandcurvy.wordpress.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ktrn

  hvad var det ‘sure’ alternativ? jeg synes nemlig et syrligt strejf kan være dejligt til rugrød 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Jeg har hørt godt om Meyers hjemmebagte rugbrød – men ikke selv afprøvet af gode grunde 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mhhh, det skal vist afprøves i weekenden! 🙂

  /Tine
  http://madmusikmode.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Er spændt på hvad du synes – så giv endelig lyd

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Hej Lise 🙂
  Jeg har fornylig opdaget din blog og er fuldstændig opslugt af den. Tror allerede, jeg har kigget den igennem fra begyndelsen og til nu 2-3 gange!
  Har også testet flere af dine opskrifter med stor succes 🙂 jeg tænkte på, om du tillægger kalorier, når du har dyrket motion? altså hvis du fx har forbrændt 300 kcal på en løbetur, spiser du så 300 kcal ekstra den dag, eller holder du dig fast til de 1400? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Hej Anne Sofie – sikke en skøn kommentar 😉 Mht motion så er de 1400 kalorier sat efter en aktiv hverdag, så man kan ikke spise alle ¨motions-kalorierne¨. Men det afhænger jo lidt af, hvad dit mål er, dit udgangspunkt – og hvor meget motion du dyrker. På http://www.madlog.dk kan man ¨lege¨ med de forskellige muligheder baseret på dine data.

   Personligt har jeg prøvet lidt forskelligt – for tiden prioriterer jeg motion og spiser derfor lidt ekstra inden og efter – f.eks en banan inden og et stykke groft brød med hytteost efter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Lise

  Sikke noget lækkert brød, det ser dejligt svampet ud 🙂
  Jeg kan bare ikke lade være med at spekulere over, om der ikke er lidt flere kalorier i, da der jo er større energiindhold i nødder/kerner?
  Bare lidt nysgerrig 🙂

  Kh
  Mariebach.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Der er 212 kalorier i pr 100g – almindeligt rugbrød ligger mellem 180-240 kalorier, så det er sådan rimeligt i midten.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Sørensen

  Hej Lise!
  Spændende opskrift. Dén skal altså testes, når jeg kommer fra sommerferie, så jeg ikke ender med at skulle kassere noget, fordi jeg ikke er hjemme. Jet tænker, om man måske kunne bruge kikærtemel i stedet for udblødte linser. Det er jo lidt i samme boldgade. Må hellere prøver din opskrift, inden jeg forsøger med andre ingredienser.
  Tak fordi du deler alle dine spændende idéer med os andre.
  Mia Sørensen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Tak Mia 😉
   Jeg ved desværre ikke om kikærtemel kan bruges – jeg har kun brugt det enkelte gang uden så gode resultater. Brødet kan dog godt fryses hvis du står i en situation hvor du ikke er hjemme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] bloggen Det Skal Smage af Noget så jeg opskriften på et brød med røde linser, og dét blev jeg jo nødt til at afprøve. Jeg synes linser er en spændende fødevare, men det er […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har egentlig gang i surdejen til det første rugbrød der er lykkedes i mit liv. Men får lyst til straks at prøve dette spændende brød. Umm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det lyder nu også godt – hold du da bare fast i det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Uuhmm det ser lækkert ud! 🙂
  Lige et spørgsmål: Skal der slet ikke noget gær i eller noget??
  Hi hi, jeg har aldrig bagt rugbrød før, så jeg ved ingenting.. Men vil i hvert fald gerne i gang med det nu hvor jeg har set denne lækre opskrift!
  /Mille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Nej ingen gær i denne opskrift – normalt bruger man surdej i hjemmelavet rugbrød

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Lise, og velkommen til landet.
  Godt at se at at I er vel installeret i det københavnske;-)
  Din opskrift ser lækker ud, som jeg gerne vil prøve. Men jeg er ikke vild med røde linser, så jeg vil høre om du har et alternativ, som jeg kan bruge istedet?
  Kh
  Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Mange tak Katrine 🙂 Jeg har ikke selv prøvet med andet, så kan desværre ikke give dig et alternativ. Men måske bønner kan bruges?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarberkompot smager godt!