Sundt slik

Nem hjemmelavet müsli

hjemmelavet müsli

Rugbrødsmüsli, Granola, ymerdrys… kald det hvad du vil, det er nemt at lave og så smager hjemmelavet müsli så meget bedre end den købte slags. Jeg postede denne ovre på bloggens Facebookside for et par dage side for at høre, hvad I ville bruge som smagskrydderi. Jeg vaklede lidt mellem kanel, kakao og kardemomme på den ene side og lakridspulver på den anden side. Der var god respons og et par ¨lakrids-haters¨ i mellem, som syntes, at nu havde de efterhånden fået nok af lakrids i alt. Men det stoppede mig altså ikke, for jeg valgte at dele portionen og lave begge dele – For sådan er jeg! Svært at vælge much! Konklusionen er, at müslien med kanel, kardemomme og kakao egner sig godt til at drysse på frugtsalat og versionen med lakridspulver smager helt fantastisk rørt godt med græsk yoghurt eller Skyr.

Hvis du som Lacucinanada selv bager rugbrødet, bliver det så meget desto bedre. Find hendes opskrift her på hjemmelavet rugbrød.

Hjemmelavet Müsli

1 pakke rugbrød smuldret og bredt ud på bagepapir med en håndfuld hakkede hasselnødder, en håndfuld græskarkerner og en håndfuld hirseflager – Hæld lidt akaciehonning (kan udelades) over og stilles i ovnen i ca 40 min ved 130°c. Lad din müsli køle af og tilsæt så rosiner, dadler i skiver eller andet tørret frugt. Smag müslien til med hvad du lyster. Jeg brugte kanel, kakao og kardemomme til den ene halvdel og lakridspulver til den anden. Spis müslien med frugt eller surmælksprodukt efter eget valg.

Så det er bare at komme i gangmed din version af hjemmelavet müsli, har du rugbrød der er tæt på holdbarhedsdatoen er dette også et fint tip til Stop spild af mad – Læg en kommentar her eller ovre på Facebooksiden, hvis du prøver den hjemmelavede müsli af og lad mig høre hvad du synes. Det kan være du har nogle endnu bedre forslag til smag eller ingredienser til müsli. Eller tag mig inde på Instagram hvor jeg også slår mine folder.

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

12 kommentarer

 • Det ser lækkert ud:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Mange Tak René – du er da verdens hurtigste med kommentarer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh, hjemmelavet musli er bare det bedste! 😀 Din version ser super lækker ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Hej Anna – det er det nemlig! Tak skal du have!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det bare godt ud! Jeg har lige lavet en stor portion musli, men når det er spist så skal jeg helt klart prøve at lave det med rugbrød 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Tak Signe – Det kan også kun anbefales – Læg gerne din opskrift på mysli her eller ovre på bloggens Facebookside.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for link ❤
  Jeg er altså virkelig vild med, at min granola nu er beriget med rugbrød –
  Tusind tak for inspiration!

  Jeg har kun en enkelt gang sødet med kanel, men jeg synes det blev for sødt, da både honningen og de tørrede frugter søder. Måske til en mere enkelt müsli med gryn og nødder? Det må jeg lege lidt med når næste omgang morgen-drys skal laves!

  Mvh
  La Cucina Nada

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Det manglede da bare 🙂

   Jeg elsker kanel, så der kan jeg nok bare ikke få nok 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mary-Liz

  God weekend!

  Ser lækkert og en vidunderlig måde at lave sit egen müsli på, jeg vil nok undlade lakrids, det er ikke mit hit.

  Mary-Liz
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Tak Mary Liz – Det smager overaskende godt, men hver sin smag 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ser skønt ud som altid – og så er der lidt ymerdrys over det, med rugbrøddet – yum 😀

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

   Ja så kan man få barndoms-flashbacks 🙂 TAK! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundt slik