Fyldte peberfrugter er en alsidig og nærende ret, der kan tilpasses mange smagspræferencer. Med deres søde smag og flotte farver er peberfrugter en fantastisk base til forskellige fyld, som kan variere fra ris og grøntsager til kød eller linser. Retten er nem at lave og kan serveres som hovedret eller tilbehør.
Ingredienser:
- 4 store peberfrugter (rød, gul eller grøn)
- 200 g hakket oksekød (eller vegetabilsk alternativ som linser eller svampe)
- 1 dl kogte ris eller quinoa
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- Salt og peber efter smag
- 100 g revet ost (f.eks. mozzarella eller cheddar)
- Olivenolie til stegning
- Friske krydderurter (som persille eller basilikum) til pynt
Fremgangsmåde:
- Forbered peberfrugterne: Skær toppen af peberfrugterne og fjern kernerne. Skyl dem grundigt og sæt dem til side.
- Lav fyldet: Varm en pande op med olivenolie. Steg løg og hvidløg, indtil de er bløde. Tilsæt det hakkede oksekød (eller dit plantebaserede alternativ), og brun det godt. Tilsæt de hakkede tomater, spidskommen, paprika, salt og peber. Lad det simre i ca. 10 minutter, indtil det hele er godt blandet og smager af. Rør derefter de kogte ris eller quinoa i blandingen.
- Fyld peberfrugterne: Forvarm ovnen til 180 grader. Fyld peberfrugterne med kød- og risblandingen, og sæt dem i et ovnfast fad. Drys revet ost over toppen.
- Bagning: Bag de fyldte peberfrugter i ovnen i ca. 25-30 minutter, indtil peberfrugterne er møre, og osten er smeltet og gylden.
- Servering: Pynt de fyldte peberfrugter med friske krydderurter, og server dem varme.
Bonustips:
- Tilføj ekstra grøntsager: Du kan tilsætte grøntsager som majs, spinat eller revne gulerødder til fyldet for ekstra smag og farve.
- Eksperimenter med krydderier: Tilsæt chili, oregano eller koriander til fyldet for at give retten et ekstra pift.
- Serveringsidé: Server peberfrugterne med en frisk salat og et stykke brød, eller læg dem på en bund af tomatsauce for ekstra saftighed.
Fyldte peberfrugter er en dejlig ret, der både kan være sund og mættende. De kan forberedes på forhånd og bages lige inden servering, hvilket gør dem ideelle til travle hverdage eller middagsgæster.
Bæredygtig madlavning – spise i denne sæson
Peberfrugter er i sæson fra sensommeren til efteråret, særligt fra august til oktober, når de kan høstes friske og lokale. I denne periode er de både billigere og mere bæredygtige at købe. Laver du retten uden oksekød, som har et meget højt CO2-aftryk, så vil retten være mere bæredygtig.
Leave a Reply